avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Egalizarea salariilor la functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Egalizarea salariilor la functionarii publici

Buna ziua
Sunt functionar public in cadrul unei primarii, inspector principal mai exact. Astazi am intrat in posesia dispozitiei privind stabilirea drepturilor salariale si am constatat ca in continuare sunt diferente. Eu am inteles de la dl Ciolos (poate am inteles gresit, va rog sa ma corectati) ca ni se vor egaliza salariile... Concret, suntem in birou doua colege cu aceleasi studii, cu aceiasi vechime, pe acelasi grad, cu atributii similare DAR salarii diferite. Am calculat impreuna si diferenta reiese din faptul ca eu nu am sporul de dispozitiv 25% si cel de confidentialitate 15% (la salariile noastre inseamna aprox 300 lei net bani mai mult decat necesari mie care am doi copii de intretinut)
Intrebare: Daca s-a spus ca ni se egalizeaza salariile de ce nu e egalitate intre noi doua?!
Fac precizarea ca am intrebat la compartimentul de specialitate din cadrul primariei unde lucrez si mi s-a raspuns ca pentru aceste drepturi trebuie sa fac proces, mai exact sa dau primaria in judecata si mai apoi dupa voi beneficia si eu... (colega a castigat in instanta aceste drepturi)
Astept raspuns de aici... am termen 15 zile sa contest dispozitia primita astazi... am nevoie de clarificari acreditate... nu am studii juridice, va rog sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
Daca colega a castigat aceste drepturi in instanta dvs nu aveti dreptul sa le primiti.
OUG Nr. 43/2016 din 31 august 2016, Art I, 2, al 1^2. Fiindca exista precedent, aveti toate sansele sa castigati si dvs. daca va adresati instantei cu aceasta problema.
LucaMarcela a scris:

Daca colega a castigat aceste drepturi in instanta dvs nu aveti dreptul sa le primiti.
OUG Nr. 43/2016 din 31 august 2016, Art I, 2, al 1^2. Fiindca exista precedent, aveti toate sansele sa castigati si dvs. daca va adresati instantei cu aceasta problema.

si daca la nivel de institutie nu exista precedent ma pot adresa instantei in vederea obtinerii sporului de confidentialitate ori a celui de dispozitiv? In lege se mentioneaza:
(12) În aplicarea prevederilor alin. (1), pentru stabilirea nivelului maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, se iau în considerare numai drepturile salariale prevăzute în actele normative privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi nu se includ drepturile stabilite sau recunoscute prin hotărâri judecătoreşti.
Intrebare sporului de confidentialitate ori sporul de dispozitiv sunt drepturi salariale prevăzute în actele normative privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice(aici ne referim la primariile locale) sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)
Aplicarea og 607/31.08.2016 IUL23 IUL23 Am o nelamurire in ceea ce priveste situatia salariilor functionarilor publici odata cu noile modificari de la finalul lunii August din acest an in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Functionari publici- aplicare ordonanta 20/2016 bibi1971 bibi1971 In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului ... (vezi toată discuția)