avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere recuperare taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere recuperare taxa timbru

Buna seara!
va rog,sa ma ajutati cu un model de cerere,pentru recuperarea diferentei la taxa de timbru;
motivul fiind - s-a platit mai mult decat trebuia-;
ce articol trebuie sa specific in aceasta situatie,va rog?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: echinacee , utilizator 13:02, 1 Octombrie 2016
multumesc,domnule avocat!
care este procedura de restituire a taxei-a banilor prin mandat postal? cat timp dureaza,va rog?
Odată ce primiți hotărârea instanței în care scris în dispozitiv (partea de final) „dispune restituirea (către reclamant) a taxei judiciare de timbru (...)” și e menționat pe ea „definitivă”, scrieți o cerere (poate fi și de mână) unde menționați modul în care doriți să vă fie restituită suma (în numerar sau prin transfer bancar, caz în care menținați IBAN-ul) la care anexați hotărârea așa cum ați primit-o de la instanță (cu ștampila intanței pe ea) și copia după C.I.. Cererea o depuneți la registratura primăriei către care ați plătit taxa. Primăria va dispune apoi restituirea și va trimite hârtia la Finanțe. Veți primi acum o parte din sumă de la primărie. Restul îl veți primi de la Finanțe. Durează cam două luni dacă nu apar probleme.
nu prea inteleg,care este forma legala care institutie imi returmeaza banii pt taxa de timbru,va rog?
asa cum mi s-a raspuns mai sus primaria si finantele?
Da, cererea o depuneți la primărie, iar banii vor fi restituiți parte de primărie, parte de finanțe. Lucrurile stau așa pentru că primăria (care a încasat taxa dumneavoastră judiciară), a virat o parte din ea Finanțelor.
ok,daca suma depaseste 500 lei,diferenta o pot lua de la finante;
anaf -ul are vreo legatura cu aceasta,exeutorul poate sa si traga banii acestia,daca sunt conturi blocate,sunt puse popriri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura TudoracheCreola TudoracheCreola Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea ... (vezi toată discuția)
Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa contestatie executare admisa eugen82 eugen82 La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru. Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie ... (vezi toată discuția)