Buna ziua!
Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit saptamana trecuta o scrisoare din partea primariei precizandu-se ca trebuie sa platesc amenda. Cum pot face dovada hotararii daca nu mai am comunicarea? Pot scoate un extras ceva de la registratura/arhiva judecatoriei?
Multumesc!
Da, puteti solicita o copie legalizata a hotararii.
Formulati cerere adresata presedintelui instantei in acest sens si anexati taxa de timbru de 5 lei pentru legalizare.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la instanta care a pronuntat sentinta, sa faceti cerere pentru a primi copii xerox de pe sentinta si, cu plata unei taxe de timbru de 5 lei, sa o si legalizati.
Cu acea sentinta, legalizata, va prezentati la primarie si dovediti cele sustinute.
Cererea se face tot la registratura nu? De asemenea timbrul de 5 lei se plateste doar la primaria unde am domiciliul? Iar legalizarea se face prin anexarea timbrului sau trebuie sa merg la un notar ?
Cererea la registratura,taxa de timbru la primaria unde domiciliati,anexati chitanta in original la cererea respectiva,nu este nevoie sa mergeti la notar.