avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer angajati

Bună ziua , fabrica ''A' unde munceste mama mea din orașul x se dezfiinteaza . Aceasta a fost cumpărată de firma'' B'' aceasta fiind din alt oraș y. Firma A transfera către firma B toți angajații . Mama nu este de acord sa plece din orașul x .dar I s.a informat ca nu se poate face concediere dat fiind articolul 173 din codul muncii.
Dacă refuza detașarea va putea beneficia de concediere ? Și mai apoi de șomaj ?
Dacă nu m.am făcut inteles mai va pot explica :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 29 August 2016
Concedierea se va face, dar ca optiune a salariatului, ceea ce inseamna ca nu beneficiaza de indemnizatia de somaj.
Concedierea nu se poate face la initiativa salariatului, acesta isi poate da demisia sau solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor.... Situatii in care nu se va putea bendficia de somaj.

In speta, nu este vorba despre detasare, ci de modificarea angajatorului prin transfer de intreprindere.
dar in conditiile in care ii se modifica locatia in alt judet ? si i se modifica si functia ?
Modificarea functiei si/sau a locului de munca se poate face cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator dar numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege,si anume :
- delegarea
- detasarea
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si reangajare ???!!!! alimik alimik patronul meu are 2 firme: x si y. firma X are 3 angajati eu, patronul si contabila. firma y are 2 angajati, mai exact 2 angajate: sotia patronului si ... (vezi toată discuția)
Mutare temporara personal contractual dianam5 dianam5 Ma confrunt cu fenomenul hartuirii morale la locul de munca. Am avut doua cercetari disciplinare intr-o luna. Intre cele doua cercetari am fost constransa sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)