avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana care lucreaza si in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana care lucreaza si in strainatate

Buna seara,
Va rog mult sa.mi raspundeti daca poate fi angajata o persoana, care deja lucreaza in strainatate, cu contract de munca. Se poate angaja in acelasi timp si in Romania? Nu am mai intalnit un asemenea caz si as dori sa vad daca exista aceata posibilitate si care ar fi conditiile legale.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 23 August 2016
Un salariat trebuie sa semneze condica de prezenta la intrarea si la iesirea de la locul de munca si, din ce e consemnat acolo, se intocmeste pontajul.

Mai exista munca la domiciliu. Fiind in epoca internetului, de ce n-ar lucra si din strainatate?!
Se poate angaja numai cu munca la domiciliu in conditiile mentionate de art.108 - 110 C.mun.

Codul muncii la art.35 prevede dreptul unei persoane de a munci in baza unor c.i.m. la angajatori diferiti, fara a face vreo distinctie cu privire la nationalitatea acestora - din tara sau din strainatate.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
Mie mi se pare o imposibilitate asa ceva.
Alte conditii nu exista? Poate conditii de impozitare diferita. Ati avut / ati intalnit un asemenea caz?
Este cateodata greu de realizat, dar nu imposibil. Am intalnit astfel de situatii in practica si chiar nu au intampinat greutati cei care se aflau in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? CNL CNL Buna, tocmai am aflat astazi ca sunt concediata pe motiv ca s-a desfiintat postul. E destul de clara legea in sensul asta si nu prea mai am ce face. S-au ... (vezi toată discuția)