avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot beneficia in continuare de pensia de urmas ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot beneficia in continuare de pensia de urmas daca vreau sa ma angajez?

Buna. Am 19 ani si urmeaza sa merg la facultate. Prin urmare, voi beneficia in continuare de pensia de urmas in valoare de 450 lei. Daca vreau sa ma lucrez, cu ce suma pot fi incadrata de catre angajator si la cate ore, pentru a nu imi pierde pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 23 August 2016
Potrivit art.118 din Legea 263/2010, copiii beneficiari de pensie de urmas pot cumula pensia cu salariul, indiferent de cuantumul salariului primit.

In acest sens, angajarea dvs poate fi facuta cu orice tip de contract si indiferent de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ivanvintilica ivanvintilica Persoana pensionata pe caz de boala in urma cu 6 ani ajunsa la varsta de pensionare pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul in cazul angajarii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si pensie de urmas ada2113 ada2113 I se poate face unei persoane care beneficiaza de pensie de urmas un contract de munca pe 8 ore pe suma de 700 ron iar iar la acesta sa se ataseze un ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas-pot lucra sau nu? Floris-Marian Floris-Marian Buna ziua, Floris ma numesc si beneficiez de pensie de urmas din partea mamei, am 21 de ani si sunt student, vreau sa ma angajez insa nu stiu daca risc sa ... (vezi toată discuția)