avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O masina / 3 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O masina / 3 mostenitori

In urma decesului tatalui ne-a ramas (suntem 3 frati) o masina. Ce trebuie sa facem pentru a putea trece masina pe numele meu, in cazul in care nu ne putem intalni curand? - decizie de comun acord de altfel. Unul dintre ei este intr-o alta tara, iar celalat este in alt judet.
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 17:36, 25 August 2016
Trebuie să faceți succesiunea la notar. Frații pot renunța la moștenire.
Fiecare dintre frati va poate trimite o declaratie autentica prin care renunta la mostenire si cu acestea dvs. va prezentati la notar pt. dezbaterea succesiunii.
Buna ziua, din ce spuneti se intelege ca masina este unicul bun ramas mostenire de la tata? Corect? In cazul in care mai sunt si alte bunuri, nu uitati ca fratii prin renuntarea la mostenire in fata notarului renunta la toate bunurile tatalui ce ar urma sa fie mostenite. Bafta multa in toate.
Daca masina este singura mostenire atunci fratii renunta la dreptul lor de mostenire - o declaratie data in fata unui notar e suficienta.
Daca mai exista si alte lucruri atunci toti acceptati mostenirea si fratii va dau o imputernicire completa pe masina, cu care treceti masina pe numele dumneavoastra la inmatriculari. Daca doriti, dupa aceea ei va pot dona partile lor din masina - alte acte la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)