avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pierdut bilete la ordin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pierdut bilete la ordin

Buna ziua,

Am pierdut 10 bilete la ordin in alb. Cei de la banca spun ca se anuleaza in instanta, dar nu au stiut sa-mi spuna ce presupune asta. Ce trebuie sa fac ca sa le anulez?

Multumesc!
Dispozitiile legale incidente in cazul de fata sunt cele curpinse in Legea nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin.

Art. 89. - În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a unei cambii, posesorul poate înstiinta despre aceasta pe tras si poate solicita anularea titlului printr-o cerere adresatã președintelui judecãtoriei locului în care cambia este plãtibilã.

Art. 106.- Sunt aplicabile biletului la ordin, în mãsura în care nu sunt incompatibile cu natura acestui titlu, dispozitiile relative la cambie, privind:
- .............
- Anularea si înlocuirea titlului (art. 89-93).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere bilet la ordin vtamas vtamas Buna ziua, Un client a trimis un bilet la ordin pentru produsele pe care le am facturat.Eu am pierdut acest bilet la ordin. Va rog sa ma ajutati sa aflu care ... (vezi toată discuția)
Valabilitate bilet la ordin (la termen) smara_radu smara_radu Buna ziua, Caz concret: am un BO la termen, cu scadenta la data 20.10.2009. Clientul m-a rugat sa nu il depun la banca in data de 20.10, spunandu-mi ca el ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin mihaimo mihaimo Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)