avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program flexibil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program flexibil

Buna ziua !

La firma,care lucrez,recent am semnat un act aditional,in care se specifica,ca de la data de 01 a lunii urmatoare ,programul de lucru este flexibil.De atunci,vrem,nu vrem,ne obliga sa ramanem peste program,mai ales dupa orele 22,efectuind de multe ori,chiar 3-4 ore in plus.pana acum , pt.aceste ore s-au putut lua libere,la fiecare ora suplimentara s-a adaugat inca 30 min.(dupa orele 22 ). Acum insa nu se mai acorda liber, numai timpul efectuat suplimentar,nimic in plus,si este obligatoriu sa stai peste program.Intrebarea mea este,daca firma procedeaza corect,si ce inseamna program de lucru flexibil?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 23 August 2016
kucsi a scris:


...intre 22,00-6,00,de ex.la o ora de lucru noaptea,cat liber se acorda ?


Iata ce prevede CM referitor la compensarea muncii de noapte:

ART.126 Codul Muncii
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Deci,impropriu intrebati de "liberul ce se acorda",corect puteti beneficia de o reducere a programului de lucru cu o ora fata de programul normal pt zilele cand efectuati munca de noapte(cele 3 ore exista efectuate)
kucsi a scris:

Cum se acorda liberele efectuate in schimb de noapte ,intre 22,00-6,00,de ex.la o ora de lucru noaptea,cat liber se acorda ?


Detaliati mai mult aceasta problema....va referiti si in sjtuatia in care schimbul cade sambata sau duminica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine stabileste programul de lucru? tytovici tytovici va rog sa imi spuneti daca existareguli la stabilirea unui program de lucru? el se alcatuieste de seful locului de munca dupa urmatoarele criterii? care sunt ... (vezi toată discuția)
Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare dascalumihaita64 dascalumihaita64 prin program variabil se intelege chemarea mea la munca la orice ora din zi si din noapte?! pe motiv ca nu-mi \"ies\" orele?!.....trebuie sa asteptam ... (vezi toată discuția)