avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara !!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara !!!!!!!!!!!!!

sunt casatorita de aproape un an , sotul meu are un baietel din prima casatorie caruia ii platim pensie alimentara fara abateri.
fosta sotie a intentat actiune pt majorarea pensiei de intretinere, pe motiv ca veniturile sotului meu sau marit substantial, cea ce nu este adevarat, in concluzie pensia marindu-se doar cu 60. 000 lei(vechi), pensia fiind in prezent de 667.000 lei vechi ,recunosc ca suma este ff mica si un copil nu poate fiii crescut cu atit de putin bani, insa dumneaei refuza ajutor din partea noastra de alta natura ( cadouri, vizite, cele necesare), fosta sotie este absolut convinsa ca adeverintele de sal prezentate la judecatorie sunt false si astfel ii agaseaza pe inspectorii de la itm pt a vedea copie dupa cartea de munca a fostului sot, acestia refuzind-o, sau da tel insistente la societatea unde lucrez atit eu cit si sotul meu pt ai afla veiturile., pe motiv ca este vizibil ca sotului meu i sau marit veniturile, cea ce este doar partial adevarat, deoarece sotul meu are" venituri" mai mari numai dupa casatoria cu mine , deoarece eu am venituri mult mai mari, nicidecum el.
intrewbarea mea este: are voie sa afle veniturile din cartea de munca de la terti fara a avea o hot judecatoreasca?
deasemeni are voie sa ma dea si pe mine in judecata si sa fiu obligata sa platesc si eui pensie alimentara pt un copil care nu este al meu?
Cel mai recent răspuns: avo_ema , utilizator 11:58, 6 Decembrie 2005
nu
nu are dreptul de a te da pe tine in judecata cu privire la pensia de intretinere al copilului sotului tau. poate cere instantei de judecata intr-un eventual proces de majorare a pensiei, sa oblige institutia la acre lucreaza tatal sa comunice instantei copia contractului de munca, iar instanta va aprecia daca este util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara schwarzer11 schwarzer11 Buna seara!! Sint cetatean Roman cu domiciliul in Austria si platesc de circa 7 ani suma de 100€,lunar, pensie alimentara pentru doi copii care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)