avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil si vanzare imediata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil si vanzare imediata

Buna ziua,

intentionez sa achizitionez un imobil de la o persoana fizica, la valoarea 90.000 EUR
Acesta are o alta ipoteca si nu doreste sa semneze contractul de vanzare pe suma intreaga deoarece banca si-ar pastra toata valoarea ipotecii (si el nu doreste sa o returneze acum); pentru ca eu nu pot plati o parte din valoare fara sa fie pe contract (intentionez sa obtin un credit ipotecar de 70.000 EUR si banii pe care ii am -20.000 EUR - sa ii folosesc pentru avans), vanzatorul intentioneza sa vanda imobilul unui prieten la jumatate de pret si acesta din urma sa mi-l revanda mie la pretul initial (90.000).
intrebarile mele ar fi:
- exista vreun risc din punct de vedere legal pentru mine (cumparatorul final)?
- cat de repde se poate vinde imobilul si re-vidne catre mine dupa?
- care sunt implicatiile unei revanzari dupa o perioada scurta de timp si la o diferenta atat de mare de pret (prima vanzare la jumatate de pret fata de a doua)?
- va fi banca de acord sa ofere un credit mai mare daca primul pret a fost asa de mic?

Multuemesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:56, 23 August 2016
Anterior oricarei implicari contactati banca unde intentionati sa obtineti creditul
Obtinerea creditului este conditionata de o birocratie speciala ,acorduri,etc,care genereaza acordarea creditului intr-un interval pe care nu il poate garanta nici macar banca !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! doresc sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește ... FlorinaVasilica FlorinaVasilica Bună ziua! Am in plan sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește 90.000 de euro. Doresc sa accesez un credit imobiliar, dar maximul pe care-l pot primi ... (vezi toată discuția)
Delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca? dorica1979 dorica1979 am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot ... (vezi toată discuția)