avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara daca contractul de munca nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara daca contractul de munca nu este pe Romania

Buna ziua.
As dori sa imi spuna si mie cineva daca eu lucrez cu contract de munca in alta tara decat Romania, pensia alimentara o platesc asa cum este stipulat in hotararea de divort adica nu mai putin de o treime din salariul minim net pe economie?..evident cel din romania unde s-a pronuntat si divortul.
Astept raspuns.
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
iuliancta2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:07, 24 August 2016
pensia vi s-a raportat la venitul minim pe ec pt ca la data aia erati oficial fara venit, acum ca aveti venit si va permiteti, platiti raportta la salariul dvs actual.
Dacă în sentinţa scrie : "este obligat la plata a 1/3 din venitul lunar, dar nu mai puţin de 1/3 din venitul minim net pe economie", înseamnă că trebuie să plătiţi 1/3 din venitul dvs. de acolo unde sunteţi şi lucraţi legal, cu contract de muncă;faza cu "nu mai puţin" se referă la situaţia absenţei veniturilor sau la şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fini1972 fini1972 buna,sant Florin...daca sant angajat la firma cu 2 ore cat trebuie sa platesc pensia alimentara fiului meu de 13 ani?mentionez ca am un venit net de 150 de ... (vezi toată discuția)