avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare C.I.M. pensie de invaliditate gr.II
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare C.I.M. pensie de invaliditate gr.II

Buna ziua !

Un salariat aflat in concediu medical inca de la inceputul anului ,a prezentat astazi , 24.08.2016 decizia medicala privind incadrarea in gradul II de invaliditate, decizie medicala emisa in data de 11.08.2016.

Mentionez ca salariatul figureaza in concediu medical pana la 31.08.2016.
Este corect daca ii fac incetarea CIM. la finalizarea concediului pt incapacitate temporara de munca , respectiv cu 01.09.2016 si nu "la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul II"?

Cum sa procedez ? Multumesc mult pt raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 24 August 2016
Potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun., c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Asadar, la data de 24.08.2016c.i.m. inceteaza de drept si, prin urmare, nu aveti cum sa-i incetati c.i.m. la expirarea duratei concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu capacitate de munca pierduta mirusaby mirusaby Buna ziua,am si eu urmatoarea speta: Un salariat a fost in concediu medical si i s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca , decizi in care ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - o salariata are un numar de 55 zile calendaristice de concediu medical din care 30 zile sunt ... (vezi toată discuția)