avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare apartament !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare apartament !

Buna ziua o cunostinta, proprietar al unui apartament, are o problema mare, nu mai gaseste actul de proprietate si se teme daca i l-a furat cineva sa nu-i ia apartamentul.Ce ar trebui sa faca in situatia asta? Se poate totusi sa-si piarda apartamentul ? Eu ma gandeam sa ia un duplicat de la notar apoi sa-l declare pierdut in monitorul oficial daca l-a pierdut, iar daca i s-a furat sa-l declare furat la politie ori sa incheie un act de vanzare-cumparare cu alta persoana, pt ca tot zicea ca o sa-l vanda pe viitor.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: alexsisco , utilizator 19:09, 24 August 2016
Nu exista riscul sa isi piarda ap. sa ia un duplicat de la notar.
Buna ziua,
Poate lua un duplicat de la notar.
Nu exista riscul sa piarda apartamentul.
nu poate vinde fara sa aiba act de vanzare cumparare si fara carte funciara.
Nici daca,ipotetic, persoana care l-a furat a facut o serie de lucrari importante in apartamentul respectiv plus are o procura la notar ?
Ce procura are? Nu credeți ca e util sa dați toate datele din prima?
Sa meargă sa revoce procura.
Acuma le-am primit si eu ca stateam cu persoana respectiva de vorba, procura autentica.

Alte discuții în legătură

Contact de vanzare cumparare pierdut zeldia zeldia Ma intereseaza daca un contract de vanzare cumparare pierdut sau furat poate fi folosit de altcineva decat de titular.Frauda,in sensul daca poate fi vandut de ... (vezi toată discuția)
Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)
Procura notar gianinita1 gianinita1 Buna ziua,as dori sa fac o procura la notar pt a cumpara un apartament pt fratele meu care este plecat.As dori sa stiu dc procura are aceeasi valoare ca un act ... (vezi toată discuția)