avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate imobil

Buna ziua

in 2003 am cumparat un imobil casa locuit cu 1502 teren . In 2005 am constatat ca nu detin suprafata cumparata. Am convenit cu unul dintre vecini ,care a platit un topograf si a facut masuratori si am stabilit ca el are mai mult decat in CF cu 60 m patrati si am fost de acord sa ramana lui acei 60 m patrati insa mie imi mai lipsesc 526 m. Am doar 916 m. Cu celalalt vecin nu am facut masuratori dar am aflat ca de fapt innainte de 1989 cine detinea proprietatea i-a dat loc sa construiasca casa dar nu si terenul , starea de fapt continuind pina in 2003 cind am cumparat eu fara a-mi aduce la cunostinta cineva acest lucru. Vecinul nu recunoaste acest lucru si nu colaboreaza . Intrebarea mea este ::
La Cartea funciara gasesc un inscris care sa ma lamureasca ca in trecut vechii proprietari au dat dreptul de construire a unui imobil ?? Astept raspuns Multumesc
Cel mai recent răspuns: gutermsergiu , utilizator 22:13, 24 August 2016
gutermsergiu a scris:

La Cartea funciara gasesc un inscris care sa ma lamureasca ca in trecut vechii proprietari au dat dreptul de construire a unui imobil ??

Raspunsul l-ati dat chiar dv
cine detinea proprietatea i-a dat loc sa construiasca casa dar nu si terenul ,

Atat timp cat ex proprietarii au fost de acord doar sa dea dreptul de construire imobil fara insa a conveni si instrainarea terenului eferent constructiei, la ocpi nu veti gasi informatii despre conventia partilor
Puteti solutiona numai in instanta de judecata cu expertiza
Buna ziua,
va trebui sa solicitati prin instanta granituirea fata de ambii vecini.
Multumesc mult !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa teren- cum il recuperam? szimisz szimisz Buna ziua, am cumparat impreuna cu sotul meu un imobil cu un teren 2100mp,in urma cu 12 ani, am reusit sa construim o casa si ne am mutat anul ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren cocoon cocoon Pentru construirea unui gard am chemat primaria sa masoare terenul meu si al vecinului cu care ma invecinez. Doar ca el a contestat aceste masuratori. Am ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie elicopter sa intru in casa?vecinul a furat drumul shaqmat shaqmat Am si eu o intrebare, nu stiu daca imi puteti raspunde, dar.Am cumparat un pamant acum doi ani si anul acesta am inceput sa construiesc casa,dupa ce am primit ... (vezi toată discuția)