avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Referate manipulatoare ale \"organelor judiciare\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Referate manipulatoare ale "organelor judiciare"

Stiati ca de cativa ani politia de proximitate cerceteaza si cazurile penale?
Adica niste unii fara studii serioase de drept isi dau cu parerea si decid privind spete penale? Din interiorul politiei stiu ca procurorii nici nu mai cerceteaza deloc, iau de buna ce scriu in referatele lor aceste 'organe judiciare" , mai corect cei din politia de proximitate.
De multe ori acesti politsti sunt subiectivi si au prietenii cu diverse grupari de interese prin blocuri, service-uri auto, samd.
Am citit 3 referate ale acestor "organe judiciare" din care reiese clar lipsa de cunostinte de drept. Dar asta hai ca mai merge insa manipuleaza evident opinia cititorului prin introducere cu buna stiinta, intentionat, a unor elemente de ajutor pentru cei impotriva carora erau facute aceste plangeri penale.
Spre exemplu, intr-o plangere penala impotriva unui individ care ameninta cu moartea si e interlop, politistul de proximitate scrie in referat ca "exista dusmanie veche" intre cei doi dar fara a mentiona vreun temei legal pentru asta si evident in manipularea celui care citeste. Uita insa se spuna ca probele sunt evident in favoarea celui care reclama, o da cu manipularea la greu.
Procurorul, cum se stie deja, semneaza si claseaza totul, influentat fiind de "organul judiciar".

La un alt caz de amenintare cu bataia din partea unei prostituate, alt "organ judiciar" de proximitate spune ca "femeia a amenintat ca sa fie lasata in pace", adica da circumstante atenuante golancei, tot in scopul manipularii si tot fara nici un temei legal. De asemenea, si aici "uita" de probe care sunt in favoarea celui care reclama si pe care se face ca le-a "uitat'.
Ce se poate face pentru a fi pedepsiti pentru ceea ce fac acesti politisti?

Multumesc.

PS- nu raspund la ce e in afara topicului si a sensului sau. multumesc de intelegere
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 16:51, 27 August 2016
In orice cercetare penala se vor administra mai multe probe.
Pe langa declaratia partii vatamate exista si declaratiile suspectilor, martorilor, se administreaza proba cu inscrisuri.
Nu cred ca veti gasi pe undeva o solutie intr-un dosar penal care sa aiba ca fundament numai o singura declaratie.
Fiti convins ca procurorul de caz nu se bazeaza numai pe organul judiciar atunci cand solutioneaza un dosar penal.
Mai mult, solutia pronuntata de catre procurorul de caz este supusa unor cai de atac.
Multumesc.
Cum se explica atunci ca chiar procurorul citeaza prostiile scrise de proximist? Cele pe care le-am expus mai sus si alte minciuni sfruntate fara a cerceta ?
Din politie stiu cum merge treaba si vad si eu ca asa e. Ce procuror e acela care claseaza si motiveaza ca: "a amenintat cu bataia ca sa fie lasata in pace"? De asemenea, in ordonanta de clasare sunt MINCIUNI sfruntate si asta se poate dovedi, dl, procuror nu a cercetat.

Cate cazuri cunoasteti dvs., ca avocat, in care prim procurorii anuleaza solutiile procurorilor chiar daca oamenii au dreptate si exista si probatorii? Sau instantele?
Exista si astfel de cazuri.
Nu putem sa punem egalitate intre doua cazuri pentru ca nu au aceleasi conditii.
Legea va permite sa atacati ordonantele parchetului in fata instantei.
Asta cunosc. Am cunostinte de drept la nivel mediu.
Intrebarea mea era ce fac cu manipularile din referate si cum platesc politistii care scriu minciuni si care manipuleaza prin aceste referate, uneori eludand adevarul demonstrat.
Fiecare in viata profesionala plateste pentru incalcarea legii si neindeplinirea sarcinilor care ii revin. Ei cum platesc? La instanta dureaza ani de zile si nu am garantia ca nici acolo nu se rezolva. Exista cineva in Romania sa ii ia la puricat pe acesti politisti?
Cine?
Sa inteleg ca aveti ceva cu politistii de fapt si nu cu solutia pronuntata de parchet

Alte discuții în legătură

Ce calitate am eu -martor sau faptuitor? ContSters362885 ContSters362885 O femeie nebuna a facut o plangere impotriva mea de hartuire, nu stiu ce a scris in ea, chiar sunt curioasa. E o interlopa pe care eu am descoperit-o si acum ... (vezi toată discuția)
Procuratura haivas haivas AM vazut in ultimile zile in lupta politica ca sa adus in discutie faptul ca procurorii au folosit Biblia pentru a lua declaratii.Au dreptul?Stiam ca numai in ... (vezi toată discuția)
Atributiile, legale, ale politistilor locali Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul legal, sa audieze o persoana???!!! Sau sa intocmeasca un proces-verbal???!!!...avand in vedere ca, nu sunt ,,organ de cercetare ... (vezi toată discuția)