avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Referate manipulatoare ale \"organelor judiciare\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Referate manipulatoare ale "organelor judiciare"

Stiati ca de cativa ani politia de proximitate cerceteaza si cazurile penale?
Adica niste unii fara studii serioase de drept isi dau cu parerea si decid privind spete penale? Din interiorul politiei stiu ca procurorii nici nu mai cerceteaza deloc, iau de buna ce scriu in referatele lor aceste 'organe judiciare" , mai corect cei din politia de proximitate.
De multe ori acesti politsti sunt subiectivi si au prietenii cu diverse grupari de interese prin blocuri, service-uri auto, samd.
Am citit 3 referate ale acestor "organe judiciare" din care reiese clar lipsa de cunostinte de drept. Dar asta hai ca mai merge insa manipuleaza evident opinia cititorului prin introducere cu buna stiinta, intentionat, a unor elemente de ajutor pentru cei impotriva carora erau facute aceste plangeri penale.
Spre exemplu, intr-o plangere penala impotriva unui individ care ameninta cu moartea si e interlop, politistul de proximitate scrie in referat ca "exista dusmanie veche" intre cei doi dar fara a mentiona vreun temei legal pentru asta si evident in manipularea celui care citeste. Uita insa se spuna ca probele sunt evident in favoarea celui care reclama, o da cu manipularea la greu.
Procurorul, cum se stie deja, semneaza si claseaza totul, influentat fiind de "organul judiciar".

La un alt caz de amenintare cu bataia din partea unei prostituate, alt "organ judiciar" de proximitate spune ca "femeia a amenintat ca sa fie lasata in pace", adica da circumstante atenuante golancei, tot in scopul manipularii si tot fara nici un temei legal. De asemenea, si aici "uita" de probe care sunt in favoarea celui care reclama si pe care se face ca le-a "uitat'.
Ce se poate face pentru a fi pedepsiti pentru ceea ce fac acesti politisti?

Multumesc.

PS- nu raspund la ce e in afara topicului si a sensului sau. multumesc de intelegere
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 16:51, 27 August 2016
Oh... asta e o discutie... foarte ampla. Eu daca incep cu acest subiect ma da afara de pe forum... Hahhaha.
Toti in Romania asteapta sa faca altu', domnule avocat, toti. Daca mai iese vreunu din rand si incearca sa mute munte din loc, ala e sigur, nebun!!!
Revenind la speta mea si la adaugirea dvs. : in cazul meu exista legi care ar pedepsi abuzul in servciu contra intereselor mele ale politistilor care intocmesc referate de clasare eludand adevarul, trunchiindu-l, manipuland, au uitat pana si de proba video in care se vede clar ca ala ma ameninta cu moartea. Da, legea exista! Si sa zicem ca eu fac plangere pentru abuz la parchet, poate merg si la superiorii lui, poate si la DNA!
Se apara unu pe altul! Legile sunt doar pe hartie, nu vor sa le aplice, domnule avocat, nu vor.
Mai tineti minte cazul coafezei de la Perla ucisa de nebunul de fost sot? Asa sa ajung si eu? E a doua amenintare cu moartea intr-un an. Si de ce? Pentru ca am indraznit sa sun la politie sa amendeze pe golanul care are caine de lupta si il lasa fara lesa si fara botnita printre copii, intr-un spatiu comun. De 4 ani face asta si POLITIA se face ca ploua. Si procuratura la fel! Am facut plangere penala in martie pentru amenintare cu moartea, cazul a fost la tv si in presa, nici pana acum nu m-au chemat la audieri sau dau acea prima delcaratie sa inceapa cercetarea penala.
Mai e ceva de zis? Nu cred, cred ca faptele lor spun totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce calitate am eu -martor sau faptuitor? ContSters362885 ContSters362885 O femeie nebuna a facut o plangere impotriva mea de hartuire, nu stiu ce a scris in ea, chiar sunt curioasa. E o interlopa pe care eu am descoperit-o si acum ... (vezi toată discuția)
Procuratura haivas haivas AM vazut in ultimile zile in lupta politica ca sa adus in discutie faptul ca procurorii au folosit Biblia pentru a lua declaratii.Au dreptul?Stiam ca numai in ... (vezi toată discuția)
Atributiile, legale, ale politistilor locali Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul legal, sa audieze o persoana???!!! Sau sa intocmeasca un proces-verbal???!!!...avand in vedere ca, nu sunt ,,organ de cercetare ... (vezi toată discuția)