avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare teren neproductiv de la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare teren neproductiv de la primarie

Buna seara! Am si eu o intrebare va rog.Am achizitionat de curand un teren in suprafata de 1637 mp.Terenul este in provincie cu o deschidere la DJ de 2,91m.Are o forma triunghiulara,undeva pe latura din spate ajungand la 47 de ml.Terenul invecinat in partea stanga,este tot proprietatea mea(acesta avand deschidere de 50 ml).In partea dreapta a terenului achizitionat de curand,este o vale,care este trecuta in acte ca si neproductiva (inundabila),si care conform titlului de proprietate nu apartine nimanui.Automat aceasta valcea(este sub cota 0 a asfaltului cu vreo 90-1,20m),apartine primariei din comuna.Am incercat sa am o discutie amiabila cu primarul pentru a-mi concesiona aceasta vale (intrucat de 15 ani nu este ingrijita sub nici o forma,a devenit o oaza de infectie si gunoi menajer,nu au fost defrisate plantele si buruienile niciodata in acest timp),in suprafata de 300 si ceva mp.,pentru a-mi aduce sii eu parcela mea la o forma cat de cat patrata,sau macar cu o deschidere mai mare.M-am lovit de refuzul dansului,desi i-am explicat ca intentionez sa investesc in zona respectiva,sa duc pamant pentru a o aduce la nivelul celorlalte terenuri din zona(acum este zona inundabila,repet).Mi-a cerut o suma mare de bani,in schimbul concesionarii,iar daca nu sunt de acord sa las acel teren in conditiile in care se afla acum.Unu la mana....as vrea sa stiu ce pot sa fac ca sa dobandesc acel teren,deoarece daca va ramane asa,terenurile mele vecine sunt in permanenta predispuse inundatiilor;Doi la mana...as vrea sa stiu caror institutii abilitate ma pot adresa pentru demersurile necesare dobandirii acestui teren de care momentan nu se ocupa nimeni?!? Mentionez ca aceste 2 terenuri le-am cumparat in ideea de aa-mi construi o casa pe ele,si nicidecum pentru a le revinde(terenurile se afla in satul natal).va multumesc!
Daca acel teren se afla in domeniul public sau privat al statului, acea primarie este proprietara, se poate incheia un parteneriat intre parti, in conditiile legii! Asta ar fi o solutie legala!
Bunurile proprietate publica pot fi date in administarare , folosinta gratuita , concesiune (pe o durata maxima de 49 de ani , concesionarul platind o redeventa ).
Bunurile proprietate privata , pot fi , insa , instrainate , chiar daca apartin Primariei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o parcela de teren extravilan, agricol undeva la ... Ana27d Ana27d Buna ziua, Am o parcela de teren extravilan, agricol undeva la marginea unei localitati si am primit o notificare ca trebuie sa il curat. In textul HCL la ... (vezi toată discuția)
Carte funciara nerezolvata OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as avea o mica nelamurire referitor la un teren. Tatal meu detine acest teren, impreuna cu inca 2 persoane (a fost mostenire de la parintii lor). In ... (vezi toată discuția)
Cerere dobandire teren inundabil snow-white snow-white Buna ziua!Am si eu nevoie de cateva sfaturi,va rog.In urma cu cateva luni am cumparat un teren ,intr-o comuna din judetul Prahova.Acest teren nu are deschidere ... (vezi toată discuția)