Buna ziua!Am si eu nevoie de cateva sfaturi,va rog.In urma cu cateva luni am cumparat un teren ,intr-o comuna din judetul Prahova.Acest teren nu are deschidere la DJ decat 4,5 metrii,iar latura din spate ajungand la 47de metrii(are forma unui tringhi dreptunghic).In vecinatatea acestui teren,pe coltul din partea dreapta ,care mi-ar trebui ,sa pot aduce terenul meu la o forma patrata,se afla o vale,cu o cota de inundatie ridicata,si care nu are proprietar(este in custodia primariei).As vrea sa dobandesc aceasta vale,dar primarul mi-a spus sa fac o cerere,care ulterior va fi discutata in consiliu.Mentionez ca aceasta vale,este folosita de sateni,ca o groapa de gunoi.Conform legii funciare ,primarul , ar trebui ca orice teren neproductiv sa il dea in arenda sau concesiune,unei persoane ,care ii poate schimba in teren productiv.In primul rand ,as vrea sa stiu cum sa formulez aceasta cerere,si daca sa specific articolele din Legea Fondului Funciar care il obliga pe primar sa dea spre folosinta aceasta vale,si in al doilea rand,ce ma sfatuiti dvs sa fac sa pot dobandii acest teren pe cale legala.Nu vreau sa investesc in acest teren,sa il curat de reziduri,sa aduc masini de pamant(vreo 50 ),sa il pot aduce la cota normala,si peste cativa ani,sa vina altcineva sa il ceara primarului,findca eu nu as fi proprietar.Va multumesc si astept sfaturile dvs.