avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere dobandire teren inundabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere dobandire teren inundabil

Buna ziua!Am si eu nevoie de cateva sfaturi,va rog.In urma cu cateva luni am cumparat un teren ,intr-o comuna din judetul Prahova.Acest teren nu are deschidere la DJ decat 4,5 metrii,iar latura din spate ajungand la 47de metrii(are forma unui tringhi dreptunghic).In vecinatatea acestui teren,pe coltul din partea dreapta ,care mi-ar trebui ,sa pot aduce terenul meu la o forma patrata,se afla o vale,cu o cota de inundatie ridicata,si care nu are proprietar(este in custodia primariei).As vrea sa dobandesc aceasta vale,dar primarul mi-a spus sa fac o cerere,care ulterior va fi discutata in consiliu.Mentionez ca aceasta vale,este folosita de sateni,ca o groapa de gunoi.Conform legii funciare ,primarul , ar trebui ca orice teren neproductiv sa il dea in arenda sau concesiune,unei persoane ,care ii poate schimba in teren productiv.In primul rand ,as vrea sa stiu cum sa formulez aceasta cerere,si daca sa specific articolele din Legea Fondului Funciar care il obliga pe primar sa dea spre folosinta aceasta vale,si in al doilea rand,ce ma sfatuiti dvs sa fac sa pot dobandii acest teren pe cale legala.Nu vreau sa investesc in acest teren,sa il curat de reziduri,sa aduc masini de pamant(vreo 50 ),sa il pot aduce la cota normala,si peste cativa ani,sa vina altcineva sa il ceara primarului,findca eu nu as fi proprietar.Va multumesc si astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 16:02, 7 Octombrie 2009
Daca terenul respectiv este domeniu public, atunci, prin HCL se trece in domeniul privat si poate fi vandut sau concesionat. Mai greu cu vanzarea, din cate cunosc eu.

Oricum, regula de baza e licitatia, asa ca siguranta dorita nu prea cred ca o puteti avea.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
Avocat Julea Stefan, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren neproductiv de la primarie snow-white snow-white Buna seara! Am si eu o intrebare va rog.Am achizitionat de curand un teren in suprafata de 1637 mp.Terenul este in provincie cu o deschidere la DJ de 2,91m.Are ... (vezi toată discuția)
Constructie - delimitare fata de vecini Marius65656598 Marius65656598 Buna ziua, Casa se afla in Bucuresti si este construita in 2010 ,pe delimitarea de teren,anume unde se afla gardul . Intre peretele care se afla pe ... (vezi toată discuția)
Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)