avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Sunt casatorita de 22 de ani sivreau sa divortez, din pacate nu pe cale amiabila.Inainte de mariaj atat eu cat si sotul meu aveam cate o garsoniera, pe care am vandut-o pentru a ne lua un apartament comun.In timpul mariajului eu am mai lucrat foarte putini ani ramanad acasa pentru ingrijirea copilului, el fiind singurul cu venit(de cativa ani m-am pensionat).M-ar interesasa stiu cum vor fi impartite bunurile la partaj, tot ce avem acum fiind cumparat in timpul casatoriei.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:31, 25 August 2016
buna ziua,
Se impart 1/2, 1/2.daca vreunul din soti are pretentii la o cota superioara jumatatii acesta trebuie sa demonstreze aportul suplimentar adus.
In consecinta, bunurile se impart jumatate, jumatate indiferent ca ati lucreat sau nu in perioada casatoriei.
Copilul nostru este la facultate acum, exista posibilitatea sa ii plateasca pensie alimentara?
~ Conținut șters la cerere ~
Copilul poate sa solicite singur pensie alimentara.
Legal are dreptul pana la finalizarea studiilor la zi dar nu peste varsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara xoxoo xoxoo Ce suma ar trebui sa plateasca ca si pensie alimentara un părinte cu venit al propriei firme de 50.000 €/luna fiind si singurul administrator, insa angajat ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune titima titima Sunt casatorita de 23 de ani. De vreo 2 ani relatia noastra s-a deteriorat tot mai mult. Avem 2 copii, unul de 9 ani si jumatate si unul de 18 ani care tocmai ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie si partaj Ninetta Ninetta Sunt casatorita din 1992 si locuiesc in Bucuresti,avem impreuna o fetita de 12 ani, in luna decembrie sunt chemata in instanta pentru FOND divort cu copii.Din ... (vezi toată discuția)