avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cuantumul indemnizatiei de instalare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cuantumul indemnizatiei de instalare

Valoarea indemnizatiei de instalare este cea a unui salariu de baza la momentul depunerii cererii sau in luna acordarii acelei sume sau la alegerea institutiei?
Am adresat aceasta intrebare pentru ca au fost facute majorari salariale in cursul anului scolar 2015-2016 si salariul de baza s-a modificat.
Extrasele din legi sunt binevenite.
Eu urmez sa primesc indemnizatia de instalare si indeplinesc toate criteriile prevazute de lege.
Cel mai recent răspuns: bizman , utilizator 12:09, 4 Noiembrie 2016
Banuiesc ca lucrati in invatamant .

HG 281/1993
art.23
(1) La încadrarea într-o unitate din alta localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiază de o indemnizaţie de instalare echivalenta cu un salariu de bază corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat; în cazul medicilor şi farmaciştilor, indemnizaţia de instalare se acorda, după terminarea stagiaturii sau a internatului, de unitatea sanitară unde s-au încadrat prin concurs.

(2) Indemnizaţia de instalare poate fi echivalenta cu doua salarii de bază pentru acele localităţi unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate, stabilite de ministere şi celelalte instituţii centrale şi locale ale administraţiei publice şi avizate de Ministerul Finanţelor.

(3) Persoanele care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au demisionat sau li s-a desfăcut contractul de muncă din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primită, calculată proporţional cu perioada rămasă până la expirarea termenului de un an.
freeelis a scris:

Banuiesc ca lucrati in invatamant .

HG 281/1993
art.23
(1) La încadrarea într-o unitate din alta localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate după absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiază de o indemnizaţie de instalare echivalenta cu un salariu de bază corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat;





Da, lucrez in invatamantul public.
Salariul de baza s-a modificat din decembrie 2015 cu 15%, eu am depus cererea in februarie 2016 si urmez sa primesc aceasta indemnizatie si vreau sa stiu daca institutia poate alege care salariu de baza il da,si anume cel dinainte de decembrie sau dupa decembrie 2015.


Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
Ion101, utilizator
Opinia mea este ca se acorda la valoarea celui din decembrie 2015 .
freeelis a scris:

Opinia mea este ca se acorda la valoarea celui din decembrie 2015 .


Tin sa precizez ca majorarile au inceput inclusiv cu luna decembrie 2015.
Vroiam sa va intreb : opinia dvs se bazeaza pe un suport legislativ?
Cand v-ati angajat in invatamant ?... intrucat, potrivit legii, indemnizaţia de instalare este echivalenta cu un salariu de bază corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care urmează a fi încadrat.

Atunci, daca v-ati angajat in decembrie 2015 , indemnizatia este egala cu salariul din decembrie 2015. (am presupus ca v-ati angajat in decembrie in mesajul anterior)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie instalare - profesor aquaman aquaman Buna ziua, As dori, daca puteti, sa ma lamuriti cu o problema: se mai acorda indemnizatie de instalare pentru profesorii incadrati intr-o alta localitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de instalare maria-m maria-m un cadru didactic angajat in septembrie 2013 cu data de 01, calificat nu a beneficiat de indemnizatia de instalare, acum la inceputul anului 2016 a depus la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de instalare Ion101 Ion101 Am inteles ca prima de instalare este egala cu un salariu de baza si ca valoarea salariului de baza in acest caz este egala cu un salariu de incadrare. Este ... (vezi toată discuția)