avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ipoteca legala asupra unui imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ipoteca legala asupra unui imobil

Voi fi in curand (sper) beneficiarul unui credit imobiliar obtinut prin "Prima casa". Stiu ca la notariat voi plati actul de vanzare-cumparare. Nu am inteles daca ipoteca legala se face tot la notariat sau Fondul de Garantare o inscrie direct in cartea funciara a imobilului. Ma intereseaza sa stiu si care sunt costurile pentru o astfel de ipoteca legala.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:23, 25 August 2009
In primul rand sincere felicitari! Fiind prima dvs casa va doresc sa va bucurati de noul statut de proprietar!=D>
In al doilea rand trebuie sa stiti ca acel contract de ipoteca va fi autentificat de notar odata cu semnarea contractului de vanzare-cumparare cu vanzatorul . In general banca apeleaza la acelasi notar fiindca in acest fel procedura este mult mai simpla. Toate costurile ipotecii vor fi suportate tot de dvs , asa ca sfatul meu este sa il intrebati pe notar cat costa autentificarea actului de vanzare cumparare si cat costa autentificarea contractului de ipoteca!
MULT NOROC!
=D>
La notar veti achita toate taxele datorate statului si notarului, pentru contractul de vanzare-cumpărare cu ipotecă. Contractul de ipotecă nu va fi încheiat separat, ci clauzele ipoteciii vor fi inserate in contractul de vanzare. Notarul va va spune care sunt aceste taxe. Pentru întabularea unei ipoteci, taxa la CF este de 100 lei + 0,1% din valoarea creantei garantate, conform dispozitiilor Ordinului 371/2007. ;)
cora2006 a scris:

La notar veti achita toate taxele datorate statului si notarului, pentru contractul de vanzare-cumpărare cu ipotecă. Contractul de ipotecă nu va fi încheiat separat, ci clauzele ipoteciii vor fi inserate in contractul de vanzare. Notarul va va spune care sunt aceste taxe. Pentru întabularea unei ipoteci, taxa la CF este de 100 lei + 0,1% din valoarea creantei garantate, conform dispozitiilor Ordinului 371/2007. ;)

Imi pare rau CORA , dar TE CONTRAZIC!!!!!!!!!!!!!!
NICIODATA contractul de ipoteca nu este inclus in contractul de vanzare cumparare! Ca avocata esti foarte buna dar nu te pricepi la tranzactiile notariale. Fara suparare!:hammer:
:offtopic:Contractul de vanzare cumparare este un contract de sine statator care are parti distincte (vanzator si cumparator) de cele ale contractului de ipoteca!( garant ipotecar si creditor). De aceea amestecarea acestor contracte intr-unul singur ar duce la o VARZA DE BRUXELLES!=D>
Va multumesc pentru aceste precizari.
Salut ,

Am o nelamurire legata de ipoteca. Am inteles ca poate sa fie ipoteca conventionala sau ipoteca legala. Nu exista diferente ? Stiam ca cea legala nu se plateste , nu se face contract , se trece automat in cartea funciara. Sau cum e ?

Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
christian_g, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor. urgent. va rog mult igor_drangoi igor_drangoi in ce cod, articol, lege, ordonanta, decret, tratat, pot gasi prevederile principiului conform caruia nimeni nu este obligat /tinut pentru mai mult decat s-a ... (vezi toată discuția)
Donaþia bunului altuia avadi avadi Intrebarea mea este,daca se poate conform NCC, dona bunul altuia, avand in vedere ca NCC precizeaza ,faptul ca obiectul prestatiei unei obligatii poate fi si ... (vezi toată discuția)
Acte de instrainare Isabela30 Isabela30 2 persoane au incheiat o conventie de instrainare a unui imobil urmand ca mai apoi sa incheie actul la notar numai ca persoana nu s.a mai prezentat la notar ... (vezi toată discuția)