avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Sunt beneficiarul unei pensii de urmas dupa decesul tatalui meu. Am absolvit liceul in cursul acestui an si doresc sa stiu daca voi beneficia in continuare de pensia de urmas urmand cursuri de voluntariat cu contract pe perioada determinata de 6 luni ca asistent ambulantier.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
Panda1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:55, 26 August 2016
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
...
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
...

2. - Va recomand sa intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) daca cursurile de voluntariat se incadreaza in cele de mai sus.
- Puteti contacta CNPP pe:
cnpp.ro/intreaba-un-consultant
cnpp.ro/petitii-si-sesizari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ContSters352260 ContSters352260 bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere) pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)
Pensie urmas Didina Benga Didina Benga Buna ziua, Un tanar, poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 ani, in conditiile in care a absolvit cursurile ASE (3 ani) plus un master si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaº ? 299KA 299KA Salutare , Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ? Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul . Eu stiam ... (vezi toată discuția)