avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințare, hărțuire și denunț calomnios ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințare, hărțuire și denunț calomnios (inducerea în eroare a organelor judiciare)

Bună ziua,

Am reprezentat-o pe mama mea în succesiunea după bunicul meu, mama fiind singurul copil și rudă de gradul întâi a bunicului meu.

În cadrul succesiunii deschise la data de 10 septembrie 2010, am cerut de nenumărate ori efectuarea inventarului masei succesorale, mama mea acceptând sub beneficiu de inventar. De asemenea am cerut dreptul de folosință a imobilelor din masa succesorală, și de administrare a acestora, mama mea fiind singura posesoare de drept a moștenirii, până la finalizarea procedurilor judiciare (articolul 653 din vechiul cod civil, aplicabil).

Ceilalți moștenitori, care se bazează pe un testament înscris în fals, pretins a fi al bunicului meu, nu au dreptul la nimic în acest moment (și după finalizarea procedurilor judiciare, după cum se va demonstra, nici atunci).

Aceste cereri au fost făcute la notar, direct la ceilalți moștenitori, la avocatul celorlalți moștenitori și în instanță (în mai multe dosare).

Atât ceilalți moștenitori, cât și avocatul acestora, de fiecare dată când aduc subiectul în discuție sau încerc să văd starea imobilelor și a masei succesorale, mă amenință și fac acuzații grave la adresa mea în fața instanțelor de judecată, în fața procurorilor și în fața Poliției (și a echipajelor de poliție în exercițiul funcției).

Astfel, printre acuzații se numără:
- că sunt consumator de droguri;
- că îi ameninț (cu ce, nu am aflat);
- că le aduc injurii;
- că l-am agresat pe bunicul meu, pe o moștenitoare și pe avocatul "moștenitorilor" (care a chemat și poliția pentru că l-am agresat);
- că i-am deposedat de bani (de ultimii bani din casă);
- că am luat de la bunicul meu bani, după ce l-am agresat și i-am "rupt osul stâng" (de la mână presupun);
- și altele.

După câte cunosc, fiecare din faptele de mai sus sunt pedepsite penal. Fiecare acuzație este făcută așa cum am arătat, în fața unor organe judiciare sau de anchetă.

Astfel, mă simt amenințat de avocat și de ceilalți moștenitori, cu pedeapsa cu închisoarea, din cauza acestor acuzații false.

Mai mult, de fiecare dată când merg la termenele de judecată de la Brașov, unde se dezbat diferite dosare din succesiune, nu mă simt în siguranță, ei fiind mai mulți și pentru că pot să îmi însceneze orice, iar eu pot să plătesc pentru ceva ce nu am făcut.

Pot demonta fiecare acuzație în parte, și pot proba că au făcut aceste acuzații, în continuu, aproape de la începutul dezbaterii succesorale.

Pot de asemenea chema ca martori polițiști, magistrați (procurori și judecători), se pot vedea aceste acuzații pe înregistrările din sălile de judecată, din timpul unor anchete penale în care ei au avut calitate de făptuitori (dacă nu le-au distrus procurorii).

Ce măsuri pot lua:
1. Împotriva celorlalți moștenitori și a avocatului pentru ca astfel de acuzații să nu mai fie făcute;
2. Pentru a ăi opri din a mai face aceste acuzații, și pentru ca organele judiciare să îi pedepsească (oprească) pentru toate acuzațiile pe care mi le-au adus.
3. Trebuie să mă adresez la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov pentru moștenitori (acolo au domiciliul), și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov pentru avocat (acolo are domiciliul, acolo își exercită profesia și acolo mi-a adus aceste acuzații false)?
4. Există un termen de acțiune, și care sunt faptele care sunt pedepsite penal, sau ce măsuri civile pot lua?
5. Care sunt pedepsele pentru faptele pentru care sunt EU acuzat?
6. Cum se poate în România ca expresia "hoțul strigă hoțul" să fie tolerată de către autorități?

Vă mulțumesc.

*am probe pentru fiecare acuzație, așa cum am arătat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 28 August 2016
Personal nu vad nimic de natura penala, amenintarea nu pare in sensul legii penale, iar insulta si calomnia nu sunt incriminate in C.p.
Daca vreunul din cei la care va referiti este ascultat in calitate de martor si face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat, poate fi acuzat de marturie mincinoasa.
În data de 05 iulie 2014 am stat arestat 5 ore, cu cătușe la mâini, ca urmare a denunțurilor "moștenitorilor". Aceștia au și depus o plângere penală împotriva mea, urmată de un NUP.

După mai multe afirmații ale acestora în fața organelor statului, la data de 05 iulie 2016, când am notificat părțile contrarii din procesele de succesiune să părăsească imobilele pe care le-au ocupat (și le ocupă) fără drept, și pe care le degradează în continuu, când am ajuns la biroul avocatului acestora, am încercat să înmânez notificarea avocatului.

Am sunat la interfon și, cum nu mi-a răspuns nimeni (era zi lucrătoare și program de lucru), am trecut la notificarea pe ușă. Am făcut acest demers pentru că la nici o altă notificare anterioară nu mi s-a răspuns (notificare verbală, în sala de judecată, prin poștă, prin email, etc.).

Domnul avocat a refuzat să ia notificarea. Eu l-am filmat pentru a avea dovada că am notificat moștenitorii inclusiv prin avocat, pentru a putea să mă îndrept la instanță. (am notificat și prin afișarea pe ușile imobilelor mele - ale mamei mele, în prealabil).

Domnul avocat a încercat să-mi ia telefonul. Apoi l-a chemat pe un coleg de-al lui din biroul avocațial. În final a chemat un echipaj de poliție și a început să mă acuze că îl ameninț, că îi aduc injurii, și m-a amenințat voalat că se va ocupa de mine (că nu mi-a intrat încă în viață..., ceva de genul acesta a fost afirmația).

Echipajul de poliție (pe care vreau să-i chem ca martori, alături de colegul avocatului), nu a vrut să întocmească un proces verbal, deși le-am cerut expres să întocmească un proces verbal cu cele întâmplate. Doar nu au ieșit la plimbare și sunt organ constatator (deși polițiștii au tăgăduit că sunt și organ constatator...).

În fine, dacă nu este fapta prevăzută la articolul 268 Cod Penal, pentru că poliția nu a vrut să primească plângerea avocatului, eu:
1. de ce mă simt amenințat și hărțuit?
2. de câte ori să fiu lipsit de libertate (arestat cu cătușe la mâini) și să mi se încalce drepturile până se poate lua vreo măsură împotriva acestora?
3. trebuie să intru la închisoare pentru ceva ce nu am făcut, sau trebuie să nu mă mai prezint de loc la Brașov, nici la instanță, și nici pentru a obține probele care încă îmi sunt refuzate pentru a nu mi se întâmpla nimic?
4. cât timp li se permite acestor oameni ca în loc de o apărare legală, în instanță, să îmi aducă acuzații grave pentru a abate atenția de la faptele lor grave (altele decât acestea, care au legătură directă cu succesiunea)?
5. aceste acuzații false, repetate timp de ani de zile în fața procurorilor și judecătorilor, și chemarea poliției repetată pentru a-i proteja să folosească ilegal niște imobile (bunurile mobile le-au vândut deja, au retras și bani din bancă fără drept!), nu sunt nici măcar fapta de hărțuire, sau este legal ca avocații să amenințe părțile contrarii pentru a câștiga procese pentru clienții lor? Dacă este așa, și avocații au dreptul să încalce legea în timp ce-și reprezintă clienții, de ce nu omoară direct părțile contrarii în numele clienților lor, dacă le permite legea? (dacă m-ar fi omorât deja, nu m-aș mai fi chinuit atât... oricum scopul lor este unul asemănător - de a mă opri prin orice mijloace să apăr moștenirea bunicului meu - materială și spirituală - nu este locul să explic aici în ce constă moștenirea spirituală a bunicului meu, deținător al Ordinul Cultural în Grad de Comandor, un mecena al culturii române, veteran, poet și multe altele).

Mulțumesc.
Nu aveati cum sa fiti arestat 5 ore, nici de mandat de retinere nu cred ca poate fi vorba.
Aveati posibilitatea in functie de ce s-a retinut in ordonanta de NUP, sa depuneti plangere penala pentru denunt calomnios sau inducere in eroare a organelor judiciare(conf. NCP).
Ca o parere personala: poate ar fi bine sa va angajati un avocat. Cu siguranta un avocat ar sti sa va apere si v-ar degreva de acest stres. Pare o situatie in care nu va descurcati singur si riscati sa pierdeti mai mult. Cu stima
Nu aveati cum sa fiti arestat 5 ore, nici de mandat de retinere nu cred ca poate fi vorba.
Aveati posibilitatea in functie de ce s-a retinut in ordonanta de NUP, sa depuneti plangere penala pentru denunt calomnios sau inducere in eroare a organelor judiciare(conf. NCP).


Înseamnă ori că am stat în sediul Secției 1 Poliție Brașov, cu cătușe la mâini, timp de cinci ore, cu peste 10 martori (polițiștii care m-au încătușat și colegii lor), de plăcere, pentru că îmi place să stau cu cătușe la mâini, să sară echipajul de poliție care m-a arestat (un agent și un jandarm) să îmi ia telefonul cu care i-am înregistrat. Sau am fost reținut/ lipsit de libertate ilegal.

Da, am depus plângere în exact acea zi, atât pentru inducerea în eroare (pentru moștenitoare), cât și pentru lipsire de libertate (pentru că nu a existat vreun mandat, și nici nu m-am opus fizic încătușării, nu am fost recalcitrant, nu am jignit polițiștii, nu am făcut nimic nelegal sau ilegal care să fi justificat reținerea mea). Deși nu am fost audiat ca parte vătămată, nu mi s-au pus în vedere drepturile mele (inclusiv dreptul de a mi se pune în vedere drepturile), nu mi s-au comunicat numerele de dosare de cercetare penală, nu am fost lăsat să asist la audierea făptuitorilor, nu mi s-au acceptat probele audio și nu am fost lăsat să propun alte probe, la final justificarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, precum și cea de la Parchetul Militar, a fost că am avut o atitudine sfidătoare, și s-au repetat în mare acuzațiile false ale "moștenitorilor" și a avocatului acestora.

De data aceasta (incidentul din data de 05 iulie 2016), "moștenitorii" nu au fost prezenți. Deci avocatul a acționat de unul singur, a adus aceste acuzații de unul singur, a chemat poliția și m-a acuzat în fața agenților de unul singur, mi-a spus, textual, că "încă nu m-am interesat de viața ta" și altele asemenea. Presupun că în scopul de a mă intimida în continuare.

Ca o parere personala: poate ar fi bine sa va angajati un avocat. Cu siguranta un avocat ar sti sa va apere si v-ar degreva de acest stres. Pare o situatie in care nu va descurcati singur si riscati sa pierdeti mai mult. Cu stima


Am avut angajată o avocată, AA din Brașov. Timp de doi ani jumătate, a tot amânat procesul (31167/197/2010), a "reformulat" acțiunea pe care am introdus-o EU pentru mama mea în așa hal încât a golit-o de conținut, a convins-o pe mama să renunțe la expertiza financiar contabilă (foarte importantă, esențială chiar pentru proces), dar i-a băgat pe gât o expertiză imobiliară care cădea în sarcina celorlalți din proces (nu contează de ce).

Mai mult, în timp ce o reprezenta pe mama mea, o reprezenta și pe și pe judecătoarea AG M, în fața căreia se dezbătea dosarul. Foarte interesant, dar a reprezentat-o chiar și pe judecătoarea A S, purtătoare de cuvânt la Jud. Brașov, prietenă cu AG M, care a stabilit pentru mama mea un "ajutor" judiciar de stat, în sensul de a plăti din pensia de 1.215 lei, 48 de rate a câte 2.236 lei fiecare!

Când am vrut să renunț la avocată, la cererea mamei mele, s-au opus acest avocat (care mă amenință), dar ȘI JUDECĂTOAREA. A trebuit pe lângă procura specială de la mama mea prin care puteam să renunț la avocată, pe lângă informarea acesteia prin poștă și email la sediul dânsei, dar și la instanță, a trebuit deci mama mea să dea o declarație notarială specială că renunță la avocată, asta pentru a nu se deplasa la Brașov (așa cum a cerut special judecătoarea AG M!). După ce am renunțat la avocata AA mi s-a spus că toate "prostioarele" pe carea le-a făcut în dosar sunt din vina mamei și nu se pot repara, pentru că mama și-a angajat avocata, iar avocata oricum nu răspunde cu nimic.

Să nu fiu înțeles greșit: nu afirm că avocata a fost sau este slabă. Nu! Doar a reprezentat cu succes judecătoarele AS și AG M (plus încă doi), în cinci dosare pe care le-a câștigat împotriva Statului Român (în timp ce o reprezenta pe mama în fața judecătoarei AG M, și în timp ce se pretindea că un "moștenitor" a plătit un onorariu de 2.000 euro, la primul termen din dosarul 31167/197/2010, pentru o cotă din moștenire destul de mică... Mă întreb unde au ajuns acei bani: la avocatul acesta cu amenințările, I. I., sau prin avocata AA la judecătoarea AG M? E o intrebare la care se poate răspunde simplu, din contabilitatea firmei avocatului I. I..

Îmi cer scuze dacă:
a) nu mai am încredere totală în avocați...
b) nu sunt convins că un avocat poate înțelege tot dosarul, în faza în care este acum (nu de alta dar eu am avut timp 6 ani, din care în ultimii trei m-am ocupat 24 de ore pe zi de dosare), și contextul în care se dezbate această succesiune.
c) am fost la destui avocați, în problema "ajutorului judiciar" primit de mama mea. Din păcate niciunul nu a înțeles de ce eu consider, de exemplu, că "încheierea" prin care se acordă ajutor judiciar reclamantului, în faza regularizării, este act administrativ unilateral cu caracter individual, și nu poate fi o hotărâre judecătorească. Deci nu avea sens să insist în a-i angaja...

Sunt convins că există mulți avocați și magistrați morali. Doar că nu am avut norocul să întâlnesc vreunul. Iar acum nu am cum să angajez un avocat, pentru că nu am bani și pentru că i-ar trebui cel puțin 6 luni pentru a parcurge toate dosarele (care sunt în legătură unul cu altul).

Dar o explicație plauzibilă ar fi că avocatul I.I.I. din Brașov a fost vice-președintele Judecătoriei Brașov. Avocat pe care a trebuit să cer să fie adus cu jandarmii în sala de judecată la un termen, pentru că acesta deși era în judecătorie a vrut să amâne dosarul după ora 13 când nu mai erau martori în sala de judecată, deși dosarul meu era primul, și eu eram de pe tren după 10 ore de stat în tren și două în Gara Brașov (să se facă ora 8). Termen la care avocatul voia să invoce un retract contra unui contract de cumpărare a moștenirii încheiat pe Noul Cod Civil, cu argumente de genul că în dreptul spaniol, în cel italian și în cel din Quebec se practică retractul.... Dar e o explicație de ce își permite să se comporte așa (și de ce e protejat).

Aici doresc doar să mă lămuresc asupra unor aspecte punctuale. Acuzațiile false, chemarea poliției și proferarea acuzațiilor, sunt sau nu hărțuire, amenințare, inducerea în eroare a organelor de anchetă? Și ce măsuri pot lua pentru a mă simți și eu în siguranță?

Nu, nu m-am simțit în siguranță arestat, și nu mă simt niciodată la Brașov, unde pot fi acuzat de orice, fiind evident că dacă pot minți acești "moștenitori" și avocatul acestora cu atâta nonșalanță, pot să îmi însceneze orice. Dacă luăm în considerare și valoarea masei succesorale, dar și faptele făcute de "moștenitori" în timpul vieții bunicului și după moartea sa, da, teama mea este justificată.

*da, am făcut mai multe cereri de strămutare de la Brașov. Da, am făcut o cerere de strămutare chiar și după ce am câștigat dosarul 1785/97/2016 împotriva Judecătoriei Brașov, și am demonstrat clar că nu pot fi judecat corect într-o instituție care refuză până și lucruri simple, necesare apărării, cum ar fi stenogramele de ședință care costă 20 bani pagina.... Și da, nu se poate muta dosarul de la Brașov și pace. Măcar să nu mai fiu amenințat și ar fi un pas înainte...

Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
xlad, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare număr dosar xlad xlad Bună ziua, Am un dosar înregistrat pe data de 12.08.2015, dosarul cu numărul 1075/240/2015 (este important numărul, îmi cer scuze de la moderatori). A ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politist ContSters368313 ContSters368313 Buna ziua, Pe data de 12 aug 2015 in drum spre casa trec pe rosu cu bicicleta si din spate la aprox 500 m ma claxoneaza cineva de la politia locala. Opresc, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal intocmit art 87 oug 195/2002 mary6 mary6 Buna ziua. Cu respect,va adresez si eu mai multe intrebari si va rog daca puteti sa-mi raspunde-ti;1- Se intocmeste dosarul penal fara un pv de constatare de ... (vezi toată discuția)