Nu aveati cum sa fiti arestat 5 ore, nici de mandat de retinere nu cred ca poate fi vorba.
Aveati posibilitatea in functie de ce s-a retinut in ordonanta de NUP, sa depuneti plangere penala pentru denunt calomnios sau inducere in eroare a organelor judiciare(conf. NCP).
Înseamnă ori că am stat în sediul Secției 1 Poliție Brașov, cu cătușe la mâini, timp de cinci ore, cu peste 10 martori (polițiștii care m-au încătușat și colegii lor), de plăcere, pentru că îmi place să stau cu cătușe la mâini, să sară echipajul de poliție care m-a arestat (un agent și un jandarm) să îmi ia telefonul cu care i-am înregistrat. Sau am fost reținut/ lipsit de libertate ilegal.
Da, am depus plângere în exact acea zi, atât pentru inducerea în eroare (pentru moștenitoare), cât și pentru lipsire de libertate (pentru că nu a existat vreun mandat, și nici nu m-am opus fizic încătușării, nu am fost recalcitrant, nu am jignit polițiștii, nu am făcut nimic nelegal sau ilegal care să fi justificat reținerea mea). Deși nu am fost audiat ca parte vătămată, nu mi s-au pus în vedere drepturile mele (inclusiv dreptul de a mi se pune în vedere drepturile), nu mi s-au comunicat numerele de dosare de cercetare penală, nu am fost lăsat să asist la audierea făptuitorilor, nu mi s-au acceptat probele audio și nu am fost lăsat să propun alte probe, la final justificarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, precum și cea de la Parchetul Militar, a fost că am avut o atitudine sfidătoare, și s-au repetat în mare acuzațiile false ale "moștenitorilor" și a avocatului acestora.
De data aceasta (incidentul din data de 05 iulie 2016), "moștenitorii"
nu au fost prezenți. Deci avocatul a acționat de unul singur, a adus aceste acuzații de unul singur, a chemat poliția și m-a acuzat în fața agenților de unul singur, mi-a spus, textual, că "încă nu m-am interesat de viața ta" și altele asemenea. Presupun că în scopul de a mă intimida în continuare.
Ca o parere personala: poate ar fi bine sa va angajati un avocat. Cu siguranta un avocat ar sti sa va apere si v-ar degreva de acest stres. Pare o situatie in care nu va descurcati singur si riscati sa pierdeti mai mult. Cu stima
Am avut angajată o avocată, AA din Brașov. Timp de doi ani jumătate, a tot amânat procesul (31167/197/2010), a "reformulat" acțiunea pe care am introdus-o EU pentru mama mea în așa hal încât a golit-o de conținut, a convins-o pe mama să renunțe la expertiza financiar contabilă (foarte importantă, esențială chiar pentru proces), dar i-a băgat pe gât o expertiză imobiliară care cădea în sarcina celorlalți din proces (nu contează de ce).
Mai mult, în timp ce o reprezenta pe mama mea, o reprezenta și pe și pe judecătoarea AG M, în fața căreia se dezbătea dosarul. Foarte interesant, dar a reprezentat-o chiar și pe judecătoarea A S, purtătoare de cuvânt la Jud. Brașov, prietenă cu AG M, care a stabilit pentru mama mea un "ajutor" judiciar de stat, în sensul de a plăti din pensia de 1.215 lei, 48 de rate a câte 2.236 lei fiecare!
Când am vrut să renunț la avocată, la cererea mamei mele, s-au opus acest avocat (care mă amenință), dar ȘI JUDECĂTOAREA. A trebuit pe lângă procura specială de la mama mea prin care puteam să renunț la avocată, pe lângă informarea acesteia prin poștă și email la sediul dânsei, dar și la instanță, a trebuit deci mama mea să dea o declarație notarială specială că renunță la avocată, asta pentru a nu se deplasa la Brașov (așa cum a cerut special judecătoarea AG M!). După ce am renunțat la avocata AA mi s-a spus că toate "prostioarele" pe carea le-a făcut în dosar sunt din vina mamei și nu se pot repara, pentru că mama și-a angajat avocata, iar avocata oricum nu răspunde cu nimic.
Să nu fiu înțeles greșit: nu afirm că avocata a fost sau este slabă. Nu! Doar a reprezentat cu succes judecătoarele AS și AG M (plus încă doi), în cinci dosare pe care le-a câștigat împotriva Statului Român (în timp ce o reprezenta pe mama în fața judecătoarei AG M, și în timp ce se pretindea că un "moștenitor" a plătit un onorariu de 2.000 euro, la primul termen din dosarul 31167/197/2010, pentru o cotă din moștenire destul de mică... Mă întreb unde au ajuns acei bani: la avocatul acesta cu amenințările, I. I., sau prin avocata AA la judecătoarea AG M? E o intrebare la care se poate răspunde simplu, din contabilitatea firmei avocatului I. I..
Îmi cer scuze dacă:
a) nu mai am încredere totală în avocați...
b) nu sunt convins că un avocat poate înțelege tot dosarul, în faza în care este acum (nu de alta dar eu am avut timp 6 ani, din care în ultimii trei m-am ocupat 24 de ore pe zi de dosare), și contextul în care se dezbate această succesiune.
c) am fost la destui avocați, în problema "ajutorului judiciar" primit de mama mea. Din păcate niciunul nu a înțeles de ce eu consider, de exemplu, că "încheierea" prin care se acordă ajutor judiciar reclamantului, în faza regularizării, este act administrativ unilateral cu caracter individual, și nu poate fi o hotărâre judecătorească. Deci nu avea sens să insist în a-i angaja...
Sunt convins că există mulți avocați și magistrați morali. Doar că nu am avut norocul să întâlnesc vreunul. Iar acum nu am cum să angajez un avocat, pentru că nu am bani și pentru că i-ar trebui cel puțin 6 luni pentru a parcurge toate dosarele (care sunt în legătură unul cu altul).
Dar o explicație plauzibilă ar fi că avocatul I.I.I. din Brașov a fost vice-președintele Judecătoriei Brașov. Avocat pe care a trebuit să cer să fie adus cu jandarmii în sala de judecată la un termen, pentru că acesta deși era în judecătorie a vrut să amâne dosarul după ora 13 când nu mai erau martori în sala de judecată, deși dosarul meu era primul, și eu eram de pe tren după 10 ore de stat în tren și două în Gara Brașov (să se facă ora 8). Termen la care avocatul voia să invoce un retract contra unui contract de cumpărare a moștenirii încheiat pe Noul Cod Civil, cu argumente de genul că în dreptul spaniol, în cel italian și în cel din Quebec se practică retractul.... Dar e o explicație de ce își permite să se comporte așa (și de ce e protejat).
Aici doresc doar să mă lămuresc asupra unor aspecte punctuale. Acuzațiile false, chemarea poliției și proferarea acuzațiilor, sunt sau nu hărțuire, amenințare, inducerea în eroare a organelor de anchetă? Și ce măsuri pot lua pentru a mă simți și eu în siguranță?
Nu, nu m-am simțit în siguranță arestat, și nu mă simt niciodată la Brașov, unde pot fi acuzat de orice, fiind evident că dacă pot minți acești "moștenitori" și avocatul acestora cu atâta nonșalanță, pot să îmi însceneze orice. Dacă luăm în considerare și valoarea masei succesorale, dar și faptele făcute de "moștenitori" în timpul vieții bunicului și după moartea sa, da, teama mea este justificată.
*da, am făcut mai multe cereri de strămutare de la Brașov. Da, am făcut o cerere de strămutare chiar și după ce am câștigat dosarul 1785/97/2016 împotriva Judecătoriei Brașov, și am demonstrat clar că nu pot fi judecat corect într-o instituție care refuză până și lucruri simple, necesare apărării, cum ar fi stenogramele de ședință care costă 20 bani pagina.... Și da, nu se poate muta dosarul de la Brașov și pace. Măcar să nu mai fiu amenințat și ar fi un pas înainte...
Mulțumesc.