avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințare, hărțuire și denunț calomnios ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințare, hărțuire și denunț calomnios (inducerea în eroare a organelor judiciare)

Bună ziua,

Am reprezentat-o pe mama mea în succesiunea după bunicul meu, mama fiind singurul copil și rudă de gradul întâi a bunicului meu.

În cadrul succesiunii deschise la data de 10 septembrie 2010, am cerut de nenumărate ori efectuarea inventarului masei succesorale, mama mea acceptând sub beneficiu de inventar. De asemenea am cerut dreptul de folosință a imobilelor din masa succesorală, și de administrare a acestora, mama mea fiind singura posesoare de drept a moștenirii, până la finalizarea procedurilor judiciare (articolul 653 din vechiul cod civil, aplicabil).

Ceilalți moștenitori, care se bazează pe un testament înscris în fals, pretins a fi al bunicului meu, nu au dreptul la nimic în acest moment (și după finalizarea procedurilor judiciare, după cum se va demonstra, nici atunci).

Aceste cereri au fost făcute la notar, direct la ceilalți moștenitori, la avocatul celorlalți moștenitori și în instanță (în mai multe dosare).

Atât ceilalți moștenitori, cât și avocatul acestora, de fiecare dată când aduc subiectul în discuție sau încerc să văd starea imobilelor și a masei succesorale, mă amenință și fac acuzații grave la adresa mea în fața instanțelor de judecată, în fața procurorilor și în fața Poliției (și a echipajelor de poliție în exercițiul funcției).

Astfel, printre acuzații se numără:
- că sunt consumator de droguri;
- că îi ameninț (cu ce, nu am aflat);
- că le aduc injurii;
- că l-am agresat pe bunicul meu, pe o moștenitoare și pe avocatul "moștenitorilor" (care a chemat și poliția pentru că l-am agresat);
- că i-am deposedat de bani (de ultimii bani din casă);
- că am luat de la bunicul meu bani, după ce l-am agresat și i-am "rupt osul stâng" (de la mână presupun);
- și altele.

După câte cunosc, fiecare din faptele de mai sus sunt pedepsite penal. Fiecare acuzație este făcută așa cum am arătat, în fața unor organe judiciare sau de anchetă.

Astfel, mă simt amenințat de avocat și de ceilalți moștenitori, cu pedeapsa cu închisoarea, din cauza acestor acuzații false.

Mai mult, de fiecare dată când merg la termenele de judecată de la Brașov, unde se dezbat diferite dosare din succesiune, nu mă simt în siguranță, ei fiind mai mulți și pentru că pot să îmi însceneze orice, iar eu pot să plătesc pentru ceva ce nu am făcut.

Pot demonta fiecare acuzație în parte, și pot proba că au făcut aceste acuzații, în continuu, aproape de la începutul dezbaterii succesorale.

Pot de asemenea chema ca martori polițiști, magistrați (procurori și judecători), se pot vedea aceste acuzații pe înregistrările din sălile de judecată, din timpul unor anchete penale în care ei au avut calitate de făptuitori (dacă nu le-au distrus procurorii).

Ce măsuri pot lua:
1. Împotriva celorlalți moștenitori și a avocatului pentru ca astfel de acuzații să nu mai fie făcute;
2. Pentru a ăi opri din a mai face aceste acuzații, și pentru ca organele judiciare să îi pedepsească (oprească) pentru toate acuzațiile pe care mi le-au adus.
3. Trebuie să mă adresez la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov pentru moștenitori (acolo au domiciliul), și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov pentru avocat (acolo are domiciliul, acolo își exercită profesia și acolo mi-a adus aceste acuzații false)?
4. Există un termen de acțiune, și care sunt faptele care sunt pedepsite penal, sau ce măsuri civile pot lua?
5. Care sunt pedepsele pentru faptele pentru care sunt EU acuzat?
6. Cum se poate în România ca expresia "hoțul strigă hoțul" să fie tolerată de către autorități?

Vă mulțumesc.

*am probe pentru fiecare acuzație, așa cum am arătat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 28 August 2016
Cazul dvs. pare foarte incurcat.

Nici eu nu inteleg cum de ati stat cu catuse la maini dar va cred.
E posibil din cauza ca ati fost foarte agresiv sa va fi pus catuse la maini.
Oricum pare sa fie ilegal modul in care s-a procedat conform descrierii dvs.

Cat priveste angajarea unui avocat este cu adevarat dificil de facut acest lucru daca este foarte mult de lucru la cazurile dvs.
Nu cred ca i-ar trebui 6 luni la avocat ca sa inteleaga situatia dar oricum ar trebui alocat foarte mult timp si este foarte greu sa gasiti avocat care sa aiba atata timp cat credeti ca ar trebui alocat.
Si demersurile judiciare ar trebui sa fie foarte obositoare avand in vedere cele prezentate de dvs.
Va sfatuiesc inegistrarea intregilor amenintari cu mijloace specifice - sunt camere la nasture, breloc. Sa aveti pregatit totul tot timpul, inclusiv a telefoanelor date si primite.
E posibil din cauza ca ati fost foarte agresiv sa va fi pus catuse la maini.


Nu, nu am fost agresiv. Nici măcar verbal, nu am jignit, nu am amenințat, nimic. Când au dorit să mă încătușeze, am spus textual: "mă opun verbal să fiu încătușat și să fiu dus la sediul poliției fără mandat, din curtea imobilului în care am dreptul și datoria să mă aflu. NU mă opun fizic." «- Am fost în imobilul bunicului meu la cererea expresă a mamei mele, și aveam și procură specială.

De asemenea am și poftit echipajul de poliție afară din locație, ca urmare au mai chemat un echipaj de poliție. Le-am pus domnilor polițiști în vedere anterior că încătușării mele că nu sunt instanță de judecată să se pronunțe că nu am dreptul să fiu în imobil, instanța urmând să se pronunțe, așa cum a afirmat chiar "moștenitoarea" de față cu ei. De asemenea că nu sunt procuror pentru a emite un mandat de reținere dacă nu au justificarea urgenței de a mă încătușa.

Am arătat și că "moștenitoarea" s-a folosit față de ei de un act caduc pentru a-și susține plângerea - un extras de carte funciară din august 2010, în condițiile în care bunicul meu a decedat la 10 septembrie 2010, iar eu, în data de 31 iunie 2014 (încătușarea a fost la data de 05 iulie 2014), am dat "moștenitorilor" în sala de judecată, în dosarul 31167/197/2010, în fața judecătorului, un extras de carte funciară a imobilului în care era trecut și sechestrul pus pe imobil din 2010.

Nu cred ca i-ar trebui 6 luni la avocat ca sa inteleaga situatia [...]


Dacă veți căuta din curiozitate pe portalul instanțelor de judecată (și la scj.ro) numele reclamantului Vlad (eu), și a celeilalte reclamante din dosar (mama mea), veți găsi numărul de dosarelor rămase pe portal, dar din care lipsesc însă multe care au dispărut de pe portal... Doar dosarul 31167/197/2010 are zece volume.

Pentru că mă gândesc că un avocat nu se poate ocupa doar de dosarele mele, și să le mai și înțeleagă, termenul de șase luni este destul de mic cred... De exemplu ar trebui să înțeleagă, pentru a-mi putea susține cauza, de ce într-un dosar de succesiune am chemat și în garanție moștenitorii sau un tutore al altui moștenitor (pentru mine este simplu: spoliându-l pe bunicul meu, o parte din masa succesorală a rămas în posesia lor, dar acea parte nu poate fi cerută decât printr-o acțiune accesorie de chemare în garanție pentru a se putea reîntregi rezerva mamei mele încălcată prin liberalități între vii). Mai sunt nenumărate alte exemple, de la efectuarea partajului dintre soți, în urma decesului, și abia apoi, prin constituirea masei succesorale rămasă după defunct, dezbaterea partajului judiciar, până la neconstituționalitatea articolului 43, aliniat 3 din OUG 80/2013, raportat la articolul 201, aliniat 1 din codul de procedură civilă (și altele). Dar acestea sunt alte discuții.

Va sfatuiesc inegistrarea intregilor amenintari cu mijloace specifice - sunt camere la nasture, breloc. Sa aveti pregatit totul tot timpul, inclusiv a telefoanelor date si primite.


Așa fac, mulțumesc pentru sugestie (și le mulțumesc frumos și celorlalți participanți la acest subiect). Iar convorbirile telefonice se înregistrează automat (mai nou).

Mulțumesc.
Exista cazuri cu 50 de volume si un avocat in 10 zile le poate lamuri daca sta de ele.
Problema este ca numai de acel caz trebuie sa se ocupe.

Mai depinde si cat de mult este de citit si cat este efectiv relevant din tot ceea ce exista la dosar.Se poate intampla ca din 10 volume sa fie relevant doar mai putin de 1 volum.

Principala problema este aceea ca pentru a angaja avocat ar trebui platit sa nu se mai ocupe de nimic altceva 10 zile ( de principiu) ceea ce ar costa mult.

Cazul dvs. oricum necesita o mare atentie si de aceea zic ca nu cred ca ar trebui sa angajati avocat deoarece un caz ca al dvs. poate face cat 30 de cazuri ca si timp si avocatii nu isi permit sa faca asa ceva decat in situatii exceptionale.

Pe de alta parte, e bine sa stiti ca exista si cazuri cu mult mai complicate ca al dvs. si exista avocati care se ocupa de ele.

Problemele de drept civil se analizeaza in concret.
In civil cei care nu se pricep la drept se plang de drept.
Dreptul civil este foarte complicat si sunt multi avocati care nu il stapanesc, tocmai din acest motiv.Nici toti judecatorii nu sunt asi in drept civil.Multi cred ca e simplu dar numai cei care il cunosc cu adevarat isi dau seama cat poate sa fie de complicat.De aceea, pot exista si probleme ca urmare a faptului ca nu stapaniti legea.

Se poate insa ca si judecatorii sa greseasca dar greselile se indreapta de regula in caile de atac.

Referitor la incatusare o plangere penala ar fi trebuit sa lamureasca problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare număr dosar xlad xlad Bună ziua, Am un dosar înregistrat pe data de 12.08.2015, dosarul cu numărul 1075/240/2015 (este important numărul, îmi cer scuze de la moderatori). A ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politist ContSters368313 ContSters368313 Buna ziua, Pe data de 12 aug 2015 in drum spre casa trec pe rosu cu bicicleta si din spate la aprox 500 m ma claxoneaza cineva de la politia locala. Opresc, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal intocmit art 87 oug 195/2002 mary6 mary6 Buna ziua. Cu respect,va adresez si eu mai multe intrebari si va rog daca puteti sa-mi raspunde-ti;1- Se intocmeste dosarul penal fara un pv de constatare de ... (vezi toată discuția)