avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces coproprietar in imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces coproprietar in imobil

Buna ziua , am urmatoarea problema , detin 1/2 dintr-un imobil format din doua constructii ,o alta persoana este copropietara pe imobil detinand printr-un certificat de mostenitor 1/2 . Imobilul este format din teren + cladire , cladire ocupata in totalitate de celalalt copropietar . Momentan am acces la teren dar nu si la cladire .Cum pot sa imi folosesc dreptul meu de propietate asupra cladirii respective daca celalt copropietar nu imi permite accesul in ea ?
Un politist de proximitate mi-a spus ca in cazul in care nu imi permite accesul sa am un martor si sa depun plangere penala pentru tulburare de posesie iar un alt politist de proximitate mi-a spus ca nu se baga politia in treburi de genul pentru ca este un litigiu.
Incalca celalat copropietar vreo lege cand nu imi permite accesul in cladire (amandoi avem drepturi egale asupra imobilului) ? Daca da , care ar fi legea respectiva ?

Cel mai recent răspuns: ContSters403177 , utilizator 21:09, 28 August 2016
Intr-adevar, se poate actiona atat pe cale penala cat si civila.Pe cale penala puteti formula plangere prealabila ptr.tulburare de posesie conf.art.256 NCP, sau pe cale civila ,actiune posesorie sau petitorie,in functie de situatia concreta si actele pe care le are fiecare parte,opinia mea este sa va adresati unui avocat ptr.actiunile respective.
Pentru tulburare de posesie este necesar ca intai userrul sa fi avut posesia. Userul spune ca nu are posesia, asadar nu are ce sa fi tulburat coproprietarul.
Este actiune civila, e necesar un partaj sau similar. Preferabil sa negociati, poate stabiliti de comun acord o chirie pentru folosinta in totalitate sau gasiti o alta varianta... il puneti in intarziere intai etc.
Sa inteleg ca fara o actiune civila nu pot intra pe propietatea mea ?:)) Nu doresc sa scot pe nimeni de acolo , doresc doar sa imi folosesc propietatea , imposibil sa nu imi incalce nici o lege atata timp cat detin acte si platesc impozit .

O data intrat in cladire , fara acordul lor , inseamna ca am posesia ?

De aici eu inteleg ca prin faptul ca sunt propietar detin si posesia
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
ContSters403177, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Calea de acces socrate111 socrate111 poate fi calea de acces .proprietate a doua persoane [calea de acces este in indiviziune foratata si perpetua ]ocupata cu materiale de constructii de catre ... (vezi toată discuția)
Evacuare ocupanti Antik Antik Buna seara, Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele. Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de ... (vezi toată discuția)