avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in granituire

Am facut o actiune in granituire pentru stabilirea hotarului pe unde vine gardul despartitor intre mine si vecin,
In schite si masuratori apare ca gardul este drept, iar vecinul meu vrea sa-l fac stramb, cum era vechiul gard , care era foarte drgradat...
Mentionez ca am inceput construirea gardului, am facut cam 12 metri din el si este drept, iar in continuare nu pot sa.l mai fac deoarece vecinul vrea sa-l fac stramb.... in instanta de ce aspecte se tine cont?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:53, 26 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta nu exista neaparat critieriul liniei drepte (precum granita dintre Egipt si Sudan), ci vor fi avute in vedere : punctele topografice de ridicare in plan (daca exista asa ceva), limitele conventionale anterioare de granituire (daca exista asa ceva), anumite repere naturale de granituire, exemplu un arbore, un sant, o borna, un ciot de gard (daca exista asa ceva), s.a.m.d. insa nu neaparat in aceasta ordine, in plus vor fi avute in vedere expertize, declaratii de martori si orice alta proba utila cauzei si propusa de parti. Este greu sa anticipam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Construnctie gard pe limita de proprietate PastravAlex PastravAlex Buna ziua Numele meu este Pastrav Alex sunt din comuna Dumbravita judetul Timis si am o mica problema cu unul dintre vecini. Acum 9 ani cand ... (vezi toată discuția)