Am facut o actiune in granituire pentru stabilirea hotarului pe unde vine gardul despartitor intre mine si vecin,
In schite si masuratori apare ca gardul este drept, iar vecinul meu vrea sa-l fac stramb, cum era vechiul gard , care era foarte drgradat...
Mentionez ca am inceput construirea gardului, am facut cam 12 metri din el si este drept, iar in continuare nu pot sa.l mai fac deoarece vecinul vrea sa-l fac stramb.... in instanta de ce aspecte se tine cont?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In instanta nu exista neaparat critieriul liniei drepte (precum granita dintre Egipt si Sudan), ci vor fi avute in vedere : punctele topografice de ridicare in plan (daca exista asa ceva), limitele conventionale anterioare de granituire (daca exista asa ceva), anumite repere naturale de granituire, exemplu un arbore, un sant, o borna, un ciot de gard (daca exista asa ceva), s.a.m.d. insa nu neaparat in aceasta ordine, in plus vor fi avute in vedere expertize, declaratii de martori si orice alta proba utila cauzei si propusa de parti. Este greu sa anticipam.