avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechimea in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechimea in munca

Timp de 4-5 ani am lucrat cu conventie civila , pentru care angajatorul si eu,angajatul am platit statului toate contributiile sociale (CAS, CASS,IMPOZIT VENIT) ASEMENEA ORICARUI ANGAJAT CU CONTRACT inregistrat la ITM. Din toate informatiile obtinute am inteles ca nu pot beneficia de vechime la pensionare chiar daca am platit CAS-ul la venitul pe care il aveam in conventia civila,deci nu inteleg care este diferenta intre CAS-ul platit de mine pentru conventia civila si CAS-ul platit de altii cu contract de munca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 28 August 2016
1. Depinde de unde ati luat informatiile.

2. Daca ati platit contributia la pensie (CAS) perioada respectiva este stagiu de cotizare la pensie.

3.- Solicitati la Casa de Pensii o adeverinta cu stagiul de cotizare si vedeti daca este cuprinsa acolo si perioada de care vorbiti.
- In ce perioada ati lucrat cu conventie civila?
AM LUCRAT IN TRE ANII 2008-2014
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
flrmarcel, utilizator
Legea 263/2010
art.6
(1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
......
d) persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, din drepturi de autor şi drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi din contracte/convenţii încheiate potrivit Codului civil.

Legea 263/2010 a intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2011, cu excepţia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 şi 194, care au intrat în vigoare la 3 zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial al României

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca pentru pensionare stelmir stelmir buna ziua , ma numesc mircea ionita sunt din calarasi ,va rog am o intrebare , am facut o simulare anul trecut ptr pensie(am 54 de ani) am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipatã parþialã B. D. B. D. Sunt născut din 09.03.1951. După calculele mele pot ieşi în pensie anticipată parţială după data de 09.03.2011, îndeplinind 60 de ani şi având ... (vezi toată discuția)
Pensionare? nelutody nelutody buna, spuneti-mi va rog dupa care lege se poate iesi la pensie acum? dupa asta noua din 1 ian 2011 sau inca tot dupa aia veche? am inteles ca inca nu sau ... (vezi toată discuția)