avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE FRACTIUNE DE NORMA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE FRACTIUNE DE NORMA

Buna ziua as dori doua informatii: sotul meu vrea sa se angajeze la o firma cu 4 ore/zi (fiind pensionat de boala de GRADUL 3 are acest drept).

1.As dori sa stiu daca pensia de invaliditate de gradul 3 poate fi recalculata la cerere, pe baza statutului de salariat si daca da, la ce intervale de timp?

2.La contractul individual de munca cu fractiune de norma (4 ore/zi) se acorda sporul de vechime in munca de minim 5%, sau doar la contractele cu norma intreaga?

Va multumesc mult si va doresc un weekend placut.
Cel mai recent răspuns: florentinabizdiga , utilizator 11:09, 30 August 2016
Sporul de vechime de poate acorda si in cazul c.i.m. cu timp partial, nu numai in cazul c.i.m. cu norma intreaga.
Pensia de invaliditate gr. III nu se recalculeaza in cazul in care pensionarul se angajeaza cu jumatate de norma.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O pensie de boala poate scadea ? ContSters204598 ContSters204598 Sufar de o boala congenitala si totusi am vrut inyodeauna sa muncesc dar in 1994 m am pensionat pe caz de boala si am insistat sa\'mi de a gradul 3 cu drept de ... (vezi toată discuția)
Agajarea daca esti pensionat 2740826332154 2740826332154 daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)