avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cercetare pentru lovire si alte violente
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cercetare pentru lovire si alte violente

Buna seara,am un prieten care acum ceva timp a lovit o persoana sub 18 ani,inculpatul fiind si el minor in timpul actului,acea persoana vatamata a depus plangere si a scos certificat medico-legal singurul martor fiind mama partii vatamate,acesta nu si-a recunoscut fapta,el recunoscand doar ca s-a intalnit cu partea vatamata in urma cu o zi.Inculpatul a avut cu partea vatamata o cearta inainte cu o zi,a fost batut dar nu a sunat la politie,si a doua zi s-a intamplat sa se intalneasca ambele parti unde a avut loc altercatia,si a avut loc intamplarea.Dupa o luna de zile a fost chemat la sectia de politie. El nu si-a recunoscut vinovatia desi vatamatul la recunoscut el a negat , dar dupa 8 luni a primit plicul cu detaliile dosarului la care scrie ca sunt destule probe care sa ii arate vinovatia victima a fost internata timp de 14,15 zile,Aceasta avand diagnosticul tulburare de stres postraumatic,cefalee,contuzie ochi stang,fractura dentara,hiperglicemie tranzitorie,minorul vatamat prezinta lovituri cu un corp dur sau mijloc contondent.In rechizitoriu se mentioneaza ca inculpatul a savarsit fapta cu putin timp inaintea varstei de 18 ani,acesta nemaiavand antecedente penale,Inculpatul este cercetat in stare de libertate.Victima nu si-a prezentat pretentiile civile.Este posibil sa fac inchisoare ?Ce ar trebui sa fac?Va multumesc
Daca exista probe si nu recunoaste situatia se inrautateste sub aspect juridic.
Nerecunoasterea faptei si lipsa regretului poate duce la pedeapsa mult mai dura decat daca se recunoaste fapta.
Chiar dacă inițial nu a recunoscut fapte se poate reveni asupra declarației. Dacă ar recunoaște fapta pedeapsa ar fi mut mai blândă. Depinde ce probe conține dosarul, iar o decizie ar putea lua după ce se consultă cu avocatul.
Nu o sa faca puscarie, fiind minor la data savarsirii faptei, se poate dispune impotriva lui o măsură educativă neprivativă de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere cu procurorul (faptas minor) Gligorie Andrei Gligorie Andrei Am condus fara permis , nu am oprit la semnalul politistului, am pierdut controlul si am facut accident, fara victime si am fugit de la locul accidentului. ... (vezi toată discuția)
Impacare=recunoastere Bencipici Bencipici Buna dimineata Daca intr un dosar ám trei parti vatamate sí cu doua dintre elé ám impacat ,cu ál treilea neaparat Trebuie sa mert pe baza procedurii ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor viorel sun viorel sun Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut ... (vezi toată discuția)