avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere de la intretinere

Problema este urmatoarea: In apartament sunt 2 persoane, la intretinere erau trecute tot 2 persoane. Anul trecut, prin iulie, o a treia persoana a venit si a stat 1 saptamana (nici atat). Luna acea au fost trecute 3 persoane la intretinere, desi nimeni nu a facut cerere de trecere, administratorul a facut din proprie initiativa.
Dupa ce luna aceea a trecut, cateva luni numarul persoanelor la intretinere a revenit la 2 doar ca sa observ ca dupa un timp sunt trecute 3.

Am vorbit cu administratorul care zice fie ca trebuia sa fac cerere de scoatere, fie ca a auzit el ca vine pe la mine cineva si a trecut din nou din proprie initiativa 3 persoane.
Am facut cerere de scoatere si acum imi zice ca nu o sa o accepte doar daca ii dau copii xerox de pe chitantele de la teava de gaze bagata (totul e legal, cu proiect etc.).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1)Ce optiuni am daca continua in continuare sa ma ignore ?
2)Am inteles ca pot face si o cerere pentru a-mi recupera banii pierduti, ceva de genul lunile urmatoare vor fi trecute 1 persoana nu 2. Care este limita de timp ? Pe cate luni se calculeaza maxim aceasta "rambursare" ?
3)Pot merge direct la presedintele blocului si sa il oblig astfel sa imi accepte cererile sau administratorul are dreptul sa refuze chiar daca presedintele aproba ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:32, 28 August 2016
Da, faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei, o inregistreaza administratorul si, daca e posibil, dati-i-o presedintelui direct, spunandu-i si prin viu grai ce doriti.
Compensarea se poate face oricand, pentru oricate luni a fost gresit pus pe liste acest numar de persoane si in orice maniera doreste s-o faca (dar sa va spuna si dv.).

De regula, atunci cand, tu, ca administrator, auzi de la altii despre sederea unor persoane straine in vreun apartament, stai de vorba cu proprietarul (chiriasul) si vezi despre ce e vorba si, daca e cazul, il obligi sa faca o cerere scrisa in care solicita modificarea numarului de persoane si perioada pentru care face aceasta solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare intretinere alex155 alex155 Situatia este urmatoarea: In apartament erau 2 persoane, o persoana a venit pentru o saptamana, iar apoi a plecat in strainatate. Administratorul a continuat ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere taie taie Buna seara, Din data de 11.11.2014 m-am internat in spital. Am depus o cerere presedintelui de bloc prin care solicit scoaterea de pe lista de plata ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru scoaterea unei persoane de la intretinere petre_marian petre_marian buna ziua,am urmatoarea problema .Am anuntat administratorul blocului ca incepand cu luna ianuarie la apartamentul unde locuiesc va ramane o singura persoana ... (vezi toată discuția)