avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rutier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rutier

Buna ziua
Doresc sa stiu daca pot monta niste stalpi reflectorizanti la limita carosabilului pe trotuar in fata curtii intrucat sunt deranjat de numeroasele masini care parcheaza si intorc in fata proprietatii mele. Locuiesc la sat pe o strada secundara.
Care ar fi procedurile legale de punere in aplicare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stirbu67 , utilizator 07:14, 29 August 2016
Buna ziua!

Trebuie sa mergeti la primarie.

Cu stima.
Avand in vedere intentia dv de a monta niste stalpi reflectorizanti la limita carosabilului pe trotuar in fata curtii ,respectiv ocuparea fara drept a domeniului public,legal nu puteti materializa vointa dv
Primaria nu permite instalarea pe domeniul public de instalatii individuale/private -care sa restrictioneze liberul acces pe drumul public
Nu cred ca 4 stalpi de 50-60 cm inaltime deranjeaza pe cineva cu exceptia vecinilor din stanga si dreapta care nu vor mai putea manevra masinile in fata casei mele la orice ora.
Nu ocup nici un spatiu si nici nu influentez libera circulatie doar ca vecinii nu vor mai putea parca in fata curtii in loc sa o faca pe trotuarul celalat la 20m care este in spatele curtilor de peste drum
O alta masura pt rezolvare? Un semn rutier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpii mici de beton de pe marginea trotuarului tavi_pat tavi_pat Cand parcam masina langa trotuarele pe care sunt amplasati acesti stalpi care nu au inaltimea potrivita sa ii vedem nici din masina si nici in oglinzile ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Parcare langa gard FlorinVL FlorinVL Buna ziua. As vrea sa stiu demersurile legale(daca exista acestea) in privinta autoturismelor parcate langa gard. Stau in apropierea unei gari si multa lume ... (vezi toată discuția)