avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stalpii mici de beton de pe marginea trotuarului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stalpii mici de beton de pe marginea trotuarului

Cand parcam masina langa trotuarele pe care sunt amplasati acesti stalpi care nu au inaltimea potrivita sa ii vedem nici din masina si nici in oglinzile retrovizoare ale masinii .As dori sa stiu si eu ,in cazul in care lovim masina de acesti stalpi in miniatura cine plateste pentru reparatiile masinii ? Cei care i-au amplasat atat de prost, sau soferul care nu are posibilitatea sa ii vada indiferent cat de mult ne deschidem ochii ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: tavi_pat , utilizator 15:04, 9 Martie 2015
Nu pot sava du un raspuns categoric,depinde daca stalpii respecta dimensiunile fixate prin acte notmative( ordine,instructiuni CNADMR,Consilui Judetean,Primar,) oricum,in caz de accident se va efectua si o expertiza tehnica.
Nu aveti ce despagubiri sa solicitati pentru simplul motiv ca "stalpisorii" (indiferent de inaltimea sau grosimea lor) sunt montati pe trotuar tocmai pentru ca masinile sa nu fie parcate pe trotuar. Daca ii loviti se presupune ca v-ati urcat pe trotuar.
Frumoasa rezolvare "se presupune ca ai urcat pe trotuar" .Cu siguranta nu sunt singurul care a patit asa ceva ,dar sa NU ii punem pe toti in aceeasi oala si sa spunem ca toti soferii din romania sunt necivilizati si ca nici unul nu parcheaza regulamentar si ca toti care au patit asta au vrut sa parcheze pe trotuar ,si ulterior sa ajunga in casa cu masina .Asta e tipic romanesc de a rezolva orice problema .Un exemplu foarte simplu dau .Parchezi masina cu spatele pentru prima oara in acel loc .Lovesti bara spate de acel stalp(cu o inaltime de 20 cm) pe care nu l-ai vazut pentru ca este intuneric ,pentru ca nu este reflectorizant ca si semnele de circulatie ,pentru ca nu te gandesti ca "trebuie sa cobori din masina sa inspectezi tot ce este in jur si dupa aceea sa parchezi" ,Asta oare pentru ca instructorul auto nu te-a invatat ?Nu cred ca asa este cel mai bine sa rezolvam problema masinilor care parcheaza pe trotuar .Variante sunt ,doar trebuiesc gandite bine .
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
tavi_pat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Rutier stirbu67 stirbu67 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot monta niste stalpi reflectorizanti la limita carosabilului pe trotuar in fata curtii intrucat sunt deranjat de numeroasele ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)