avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Daune provocate de un stalp TELEKOM
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Daune provocate de un stalp TELEKOM

Buna seara as dori un sfat sau chiar pe cineva care ar fi interesat sa ma ajute sa recuperez atat dauna materiala cat si cea morala de la telekom.ro.Mai exact pe 25 iulie 2016 un stalp de lemn prorietate telekom a cazut pe parbrizul masinii mele;el fusese taiatin doua cred de catre cei de la primarie si neasigurat astfel la fiecare adiere de vant se misca.Am chemat politia care a intocmit proces verbal iar cu toata documentatia (poze,filmare,proces verbal,plangere, deviz de dauna de la service autorizat.extras de cont) am mers la telekom si ni sa promis ca ne vor da banii pentru dauna provocata.Din pacate nimic.As dori sa cer daune de macar 20000euro .Va rog sa ma ajutati.Cu mult respect
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:34, 12 Septembrie 2016
Daca nu va dau cat considerati aveti dreptul de a deschide proces.
In conditiile in care veti dovedi prejudiciul in instanta veti primi o suma sau alta.

In cazul dvs. par sa fie de vina mai ales cei care au taiat stalpul, primaria sau cine a facut acest lucru.
Apelați la un mediator pentru început și invitați-i la mediere pentru a negocia cuantumul daunelor și a-și lua cei de la Telekom un angajament de plată, într-o perioadă asupra căreia veți conveni împreună.
Dacă negocierea directă cu ei a eșuat aveți ca soluție medierea. Nu trebuie sa ignorati procedura medierii deoarece este una avantajpasa pentru dumneavoastră mai ales prin prisma faptului ca nu trebuie sa plătiți taxa de timbru, care în cazul actionarii în instanta trebuie depusa o data cu înregistrarea cererii de chemare în judecata și nu este o sumă mică... Mergeti cu documentele la mediator și parcurgeti această procedură cu șanse reale de câștig în spețe de genul acesta, într-un timp redus și cu posibilitatea de a negocia cuantumul si modalitatea de plata a despăgubirilor
In cazul esuarii medierii singura solutie este instanta de judecata.
In cazul in care veti ajunge la proces este bine sa solicitati de la inceput efectuarea unei expertize tehnice pentru constatarea avariilor si evaluarea pagubelor (costul reparatiei). Exista posibilitatea deschiderii unui disar pentru "asigurare dovezi" care are drept scop efectuarea expertizei. Este bine ca expertiza sa se efectueze cat mai repede pentruca autotiurismul se degradeaza in timp.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Informatii mediere AlinaBadea08 AlinaBadea08 una ziua, Am si eu niste nelamuriri referitoare la mediere. Am o neintelegere cu o firma de constructii (referitoare la vicii ascunse apartament). Am ... (vezi toată discuția)
Procedura de mediere in cazul recuperarii restantelor. elga50 elga50 As dori sa punem in discutie [u]modul in care o asociatie de proprietari [/u]poate actiona, folosind [b]medierea[/b] pentru a recupera restantele. Ce ... (vezi toată discuția)