avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare daune

Datorita unui accident in intersectie, cu autori pe care nu ii cunosc deocamdata, fereastra (geamul si grilajul) casei mele a fost deteriorat. Cel care a provocat accidentul a intrat fara sa se asigure in intersectie si a lovit o masina care circula corect, proiectand-o pe aceasta in grilajul casei mele. Nu cunosc alte detalii despre accident. Am depus o plangere la Politie pentru a afla autorii si contextul accidentului.
Grilajul este unul elaborat si vechi (aprox 90 ani).
Cum ar trebui sa procedez sa imi recuperez paguba?
RCA-ul vinovatului poate plati paguba?
Vreau sa obtin o restaurare a grilajului. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 11:12, 29 August 2016
Initial trebuie sa va informati despre autor,impotriva caruia puteti desfasura demersuri legale pentru recuperare prejudiciu
In instanta va fi necesara expertiza tehnica,pe care initial o achitati dv,urmand sa o recuperati de la partea responsabila pentru evenimentul rutier
trebuie sa aflati identitatea autorului. Macar nr de inmatriculare.
Daca aveti nr de inmatriculare, intrati pe site-ul CEDAM si aflati compania la care era asigurat.
Apoi mergeti la firma de asigurari si depuneti o cerere de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie grilaj pe asigurare Repa Repa In august 2016 dintr-un accident intr-o intersectie una dintre masini mi-a deterioarat un grilaj deosebit la o vila de aproximativ 100 ani. Dupa indelungi ... (vezi toată discuția)
Accident nr. masina stiut, cum aflu proprietarul autoturismului? marianna marianna Buna ziua, Cum se procedeaza pe o cale sigura, aflarea detinatorului(proprietar) al unui autoturism care a provocat un accident usor fara victime, ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)