Buna dimineata
Din 2007, de cand am facut ultima plata catre un IFN, primesc tot felul de notificari din partea acestui IFN sau a unor firme de recuperare. Mentionez ca am achitat chiar mai mult decat creditul initial dar acest IFN face un calcul de ti sta mintea n loc! Le am solicitat o situatie din care sa reiasa toate platile pe care le am facut si ce reprezinta fiecare suma. Dar nu au facut o, trimitindu mi suma totala platita fara sa mentioneze comisioanele, dobanzile, penalitatile sau cum au calculat toate platile facute de mine. oricum dupa ce am platit aprox. 5700 lei la un credit de 3500 lei, acum mai am de platit aprox. 4000 lei, principalul si 1.000 lei, penalitati!! Deci, eu am un principal de plata mai mare decat a fost de fapt suma creditata!! Si asta in conditiile in care am platit 2200 lei in plus fata de suma creditata!
Acum am primit din nou o notificare in care sunt trecute cele scrise aici.
Mai pot fi executata silit desi au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata, timp in care nu s a deschis impotriva mea nicio actiune judecatoreasca? Nu am decat o pensie de invaliditate de 404 lei in urma unei boli cumplite iar comisia medicala nu mi a mai dreptul de a muncii,,,daca mi doresc sa mai traiesc cativa ani.
Si v as mai ruga sa mi spuneti, cum pot sa fac sa ies din biroul de credite? Care sunt pasii pe care trebuie sa i fac?
Multumesc frumos!
O saptamana placuta sa aveti!!
E prescrisa, daca ultima plata a fost efectuata acum mai mult de 3 ani. Ignorati notificarile si telefoanele.
Din biroul de credite puteti fi radiata dupa 5 ani (daca nu ma insel)
Sunt prescrise DOAR drepturile de a executa ratele scadente acum mai mult de 3 ani și jumătate de la ultima notificare primită. Dacă toate ratele sunt scadente acum mai bine de 3 ani, sau dacă a intervenit scadența anticipată acum mai bine de 3 ani, e prescris dreptul la executare pentru toată datoria
Da, creditul a devenit scadent cu mai bine de trei ani in urma! Dar cum pot iesi din biroul de credite? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc frumos amandurora!
Prescripție datorie
Carol12
Buna ziua
Am făcut un credit in în valoare de 10000 de lei la bcr în anul 2011
Am plătit 6 rate dupa care am ramas fara serviciu,adică nu am mai putut ... (vezi toată discuția)