avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperatori Orange
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperatori Orange

Buna ziua , fiul meu a prelungit in anul 2012 un contract cu Orange Romania prin achizitionarea unui telefon.A platit facturile cateva luni ,apoi a incetat sa le mai plateasca , neavand surse suficiente de intretinere. Am primit acasa factura cu suma datorata catre Orange ,dar mi s-a parut enorma , cu taxe de reziliere, penalitati si multe alte sume nejustificative . Mai multe firme de recuperare ne avertizeaza sa platim suma datorata.Ultima firma de Colectare Creante a incheiat contract cu Orange in data de 27.04.2016.
Am fost la Orange sa solicit o nota justificativa a sumei datorate si mi-au spus ca au trimis creanta la firma de recuperare.
Consider ca aceasta problema trebuie sa fie rezolvata cu ORANGE avand in vedere ca exista un contract incheiat intre fiul meu si Orange , nu cu firma de recuperatori. Dorim sa platim , dar unele persoane s-au plans de faptul ca firma de recuperare isi intra in rol de "camatari" in sensul ca suma se mareste continuu.
Va rog mult sa ne oferiti informatii cu privire la drepturile pe care le avem si procedura pe care sa o urmam pentru a plati corect suma restanta .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:14, 7 Septembrie 2016
Cand a platit ultima oara? (luna si anul, aproximativ). E posibil sa fie prescrisa creanta.
Dacă în contract sunt prevăzute penaități, suma va tot crește dacă nu o plătiți.

Dacă data scadenței facturii a fost acum mai bine de 3 ani, ( plus 6 luni dacă ați primit notificări scrise din partea creditorului) dreptul lor la acțiune este prescris.
Ilie1111 a scris:

Dacă în contract sunt prevăzute penaități, suma va tot crește dacă nu o plătiți.

Dacă data scadenței facturii a fost acum mai bine de 3 ani, ( plus 6 luni dacă ați primit notificări scrise din partea creditorului) dreptul lor la acțiune este prescris.

De ce plus 6 luni? Notificarile nu au caracter intreruptiv de prescriptie. Reprezinta simple puneri in intarziere, atentionari, incercari amiabile de solutionare a problemei....
Dacă veți citi noul Cod civil, legea aplicabiă[ în speță, veți vedea că am dreptate. Notificarea facuta de creditor, urmată de actiune in termen de 6 luni de la notificare, întrerupe prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dataorie servicii telefonie mobila iulia.N iulia.N Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am avut un abonament in 2003 pe 12 luni dar din motive financiare nu am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare razvan22 razvan22 am si eu o problema cu o firma de recuperare get back am avut un abonamnet la fostul romtelecom care nu a mai fost platit din 2012 si dosarul a ajuns pe mana ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)