Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu locul meu de muna. Lucrez la un bloc rezidential din Bucuresti ca ingrijitor cladiri. Din punct de vedere al muncii mele,beneficiarul ar trebuii sa imi asigure o camera cu acces la o toaleta,curent si apa? Unde as putea sa mananc si sa ma schimb,sa-mi tin hainele de strada si cele necesare pt curatenie. Ma gandesc,logic,ca ar trebuii sa existe ceva asemanator in planul blocului. In prezent nu am unde sa-mi fac nevoile fiziologice (decat la un wc de curte,ca la tara). Apa pt baut imi iau de la robinetul din ghena de gunoi si de schimbat haine in parcarea interioara (s-a construit o baraca din lemn ca o camera pt mine si inginerul blocului.) . Aici in baraca mananc,ma schimb si nevoile fiziologice cam raman in "aer" pt ca wc de tara e departe.
Daca ma puteti lamuri sa stiu ce as putea sa le zic celor de la conducerea blocului. Va multumesc si va doresc mult succes in continuare.
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006 stabilesc in anexa 1
18.1. Vestiare si dulapuri pentru imbracaminte
18.1.1. Lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie vestiare corespunzatoare daca acestia
trebuie sa poarte imbracaminte de lucru speciala si daca, din motive de sanatate sau de decenta, nu li se poate cere sa se schimbe intr-un alt spatiu.
Vestiarele trebuie sa fie usor accesibile, sa aiba o capacitate suficienta si sa fie prevazute cu scaune.
18.1.2. Vestiarele trebuie sa aiba dimensiuni suficiente si sa aiba dotari care sa permita fiecarui lucrator sa isi incuie imbracamintea in timpul programului de lucru.
Daca este cazul (de exemplu, existenta substantelor periculoase, umiditate, murdarie),
dulapurile pentru imbracamintea de lucru trebuie sa fie separate de cele pentru vestimentatia si efectele personale.
18.1.3. Trebuie sa existe vestiare separate sau o utilizare separata a vestiarelor pentru barbati si femei.
18.1.4. Daca vestiarele nu sunt necesare in sensul primului paragraf al pct. 18.1.1, trebuie
prevazut pentru fiecare lucrator un loc in care sa isi tina imbracamintea personala sub cheie.
Probabil, angajatorul dvs. s-a orientat spre prevederile de la pct 18.1.4 prin constructia acelei baraci.
18.3. Cabine de WC-uri si chiuvete
In apropierea posturilor de lucru, a incaperilor de odihna, a vestiarelor si a salilor de dusuri sau chiuvete, lucratorii trebuie sa dispuna de locuri speciale, dotate cu un numar suficient de WC-uri si de chiuvete.
Trebuie prevazute cabine de WC-uri separate pentru barbati si pentru femei sau utilizarea
separata a acestora.
Angajatorul nu a respectat prevederile de la acest punct.
Vestiare
mariusastra
Buna ziua m ar interesa daca exista vreo lege in privinta vestiarelor si a chiuvetelor sa u a dusuriilor dintr un vestiar si cat de mare ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)