Buna ziua.Sunt stabilita de 3 ani impreuna cu fetita mea in Suedia aceasta urmand cursurile scolii de aici.Fetita imi este incredintata mie prin hotarare definitiva si irevocabila tatal platind pensia alimentara 1/6 din venitul minim pe economie care era in 2011.Pe laga faptul ca tatal fetitei mele plateste aceeasi suma de bani din 2011,venitul minim fiind dublu acum, de 10 luni nu a mai platit nimic.Am incercat sa iau legatura cu el pe o pagina de socializare dar si-a sters imediat contul.Stiu din surse sigure ca lucreaza de circa 2 ani in Germania in loc.Ausburg dar nu cunosc adresa.Intrebare:daca suntem stabilite in afara tarii fetita mea pierde dreptul la pensie?daca nu care ar fi pasii de urmat mai departe?mulumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dreptul la pensie de intreţinere a minorului este universal valabil, indiferent unde au domiciliul părinţii.
Dumneavoastră trebuie să aflaţi cel puţin adresa de domiciliu a tatălui din Ausburg , urmând ca prin instanţă să se stabilească o pensie de intreţinere în funcţie de venitul său legal din Germania sau, în lipsa veniturilor, se stabileşte pensia în funcţie de venitul minim pe economie din Romania.
Sau macar locul demunca, ceva. rieteni comuni daca mai aveti ori alte variante sa va interesati despre domiciliul domnului ar fi tare bine.
Ulterior, incercati o modificare a pensiei (daca obtineti date in acest sens) privind pensia din sttrainatate. Puteti incerca in Suedia.
Incercati procedura de executare pe Regulamentul 4/2009 sau marirea pensiei si executare pe Conventia de la New York din 1956, atat Suedia cat si Germania sunt tari fondatoare ale conventiei din ce retin.
Pensia alimentara
laurafs
buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei
am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua
fostul sotul ... (vezi toată discuția)