avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu un raspuns, am avut un credit pe care nu l-am platit pana la final iar acum sunt in executare judecatoreasca. Acum 3 ani mi-au venit niste comunicari la locul de munca iar din acel moment mi-a fost instituita o poprire pe 30 % din salariul pe care il aveam.
Acum nu mai lucrez la acea firma dar conturile imi sunt blocate. Intrebarea mea este daca plec in Germania de exemplu si primesc salariul pe card o parte din el in lei minimul pe economie pe un cont de lei iar partea mai consistenta sub forma de diurna pe un cont in euro ! Exista posibilitatea sa imi fie opriti ceva din acesti bani? Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:46, 30 August 2016
Banii pe card pot fi popriti,banii virati intr- un cont la o banca din Germania mai greu,teoretic este posibil dar, practic mai greu, va sugerez partea mai consistenta in euro in Germania sa v-o transmita prin Western Union,executorii nu pot executa silit sumele transmise prin Western Union.
Posibilitatea exista. Dar depinde daca executorul va mai face demersuri in dosar pentru a afla de existenta contului in euro.
Diurna nu este urmăribilă silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna adi-boca adi-boca urmeaza sa plec in strainatate si am fost pus sa-mi fac cont in banca pentru diurna in euro. Am poprire pe salar 1/3 din venitul lunar care mi se retie la ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe sumele primite prin western union? melinduta melinduta Buna ziua, Am primit o executare silita pentru ''conturile dumneavoastra bancare si a celorlalte venituri periodice realizate''. Imi puteti spune va rog ... (vezi toată discuția)