avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere neachitata. Drepturi fara obligatii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere neachitata. Drepturi fara obligatii?

Buna ziua,

Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine weekendul de vizita este prezent sa ia fetita, in rest 2 saptamani nu raspunde la telefon si nici nu se intereseaza de cea mica(cand o ia la el in weekend nu sta deloc cu ea, cea mica sta doar cu mama lui).Tin sa precizez ca cea mica(6 ani) nu mai doreste sa se duca la el. Intrebarea mea este, atata timp cat el nu este la zi cu plata pensiei as putea sa nu I-o mai dau pe cea mica? nu mi se pare normal sa aibe doar drepturi si obligatii nu. Anul trecut mi-a facut plangere la politie cand a aflat ca sunt la mare cu cea mica si era intr o zi de marti(are drept de vizita marti si joi dar nu o ia niciodata in zilele acestea), este o persoana dare doreste doar sa se razbune, nu il intereseaza sa petreaca timp cu fetita, cum afla ca suntem plecate sau ca avem planuri in zilele respective ma suna si ma ameninta sa I-o duc. S a intamplat sa vina si sub influenta bauturilor sa ia fetita cu masina, am refuzat sa I-o dau, mi-a facut scandal, am chemat politia dar pana a ajuns fostul sot a plecat. Daca ar fi dupa mine as cere sa aiba drept de vizita doar in prezenta mea sau a mamei lui pt ca s-a intamplat ca acum o luna sa I ia de la mama lui si a dus o la locuinta actualei concubine, a lasat o impreuna cu baietelul ei in casa toata noaptea si mi-e teama ca o mai poate lua si alta data. idea este ca mama lui ar merge cu mine oriunde numai ca cea mica sa nu mai intre intr un mediu atat de nociv. Ce m-ati sfatui sa fac? Cu ce sa incep?
danuta2010 a scris:

din partea lui clar este rea credinta. lucreaza , are salariul de 3000 ron(dar nu pe contractual de munca), isi permite sa isi cumpere tigari si bautura zilnic, sa isi vopseasca masinile, sa intretina o alta femeie(care nu munceste) care are un copil iar la fetita lui nu se gandeste. de exemplu alocatia inca vine la adresa lui si ce credeti? si pe aceea a cheltuit o luna aceasta. ideea este ca nici nu imi raspunde la telefon. cand va veni sa ia fetita(asta daca nu cumva o voi duce eu la mama lui) si il intreb de bani imi spune saptamana viitoare...apoi iar nu mai raspunde la telefon 2 saptamani. vreau sa inteleaga ca este dreptul copilului si nu mi se pare normal sa il priveze de dreptul lui atata timp cat eu incerc sa nu ma "abat" de la cele inscrise in decizia de divort. Pana nu o sa il trezesc p[utin la realitate nu o sa imi plateasca.
ma gandeam sa ii trimit un mesaj si sa il informez ca...daca nu imi depune banii o sa ii fac plangere pt abandon. e ok?


Sa nu ma intelegeti gresit, eu va dau dreptate.
Dvs. sunteti in masura sa decideti.

Daca lucreaza la negru mai bine ii spuneti ca mergeti sa sesizati organul de stat ca lucreaza la negru si asa il puteti speria mai rau sau chiar sa se ajunga sa se faca carte de munca.
Patronului nu ii va conveni deloc o sesizare.

In caz de plangere penala practic nici nu se stie daca va rezulta ca are venituri.
Este o problema aceasta...
Nu cred ca politia se implica sa faca cercetari decat daca dati exact unde lucreaza.
In acest caz ar trebui audiat patronul si alti angajati dar tatal ar trebui sa fie prins la munca.
Nu am auzit sa se practice asa desi asa ar fi normal...

Daca nu va rezulta ca are venituri va scapa basma curata, va capata curaj si nu va mai plati pesia deloc.

Deci, trebuie sa va ganditi foarte bine cum sa actionati ca sa nu esuati in demersul dvs.

Daca stiti sigur unde lucreaza este un inceput bun...
@avocat_lascoschin
* " Daca nu va rezulta ca are venituri va scapa basma curata, va capata curaj si nu va mai plati pesia deloc."
Asta, în ce ţară, domnule avocat? Trăim într-o ţară civilizată, nu în junglă.Nu suntem cocotieri aplicând legea junglei.Să vă aduc aminte că ne conducem după LEGI CE TREBUIESC RESPECTATE DAR ŞI APLICATE? Având custodie comună, prin lege, nu are şi oblgaţii?
* " Cum ar reacționa copilul sa afle ca vreți sa ii băgați tatal la închisoare...?"
Aţi auzit de zicala " capul face, capul trage" sau "ţi-ai făcut-o cu mâna ta ?" Spuneţi-o tatălui iresponsabil, nu-l scuzaţi !

@danuta2010
- plângere penală. Va fi chemat şi sfătuit să-şi ia un angajament că-şi va achita periodic obligaţiile ce-i revin. Va fi avertizat ca nerepectându-şi angajamentul, va suporta rigorile legii.
- cerere în instanţă pentru modificarea programului de vizită. Eventual, având filmări, înregistrări cu comportament/limbaj violent, vizitele să fie făcute sub asistenta Protecţiei Copilului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita nefructificat danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare. Fostul sot are dreptul sa o ia pe fetita noastra in vacanta de vara 2 saptamani(avem decizie de la notar, nu ... (vezi toată discuția)