avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces civil

Buna ziua,
Astazi 29 iulie 2016 am fost rechemat in instanta ca persoana fizica(sunt administratorul SRL) de o societate comerciala cu care am avut relatii comerciale ca persoana juridica .
Aceasta societate a castigat in instanta impotriva SRL-ului meu si are o hotarare judecatoreasca definitiva din anul 2014.
Anul trecut in decembrie 2015 eu ca persoana fizica am castigat cu acesta firma un proces in care instanta a respins ca neintemeiata actiunea acesteia(ordonanta de plata art.1013CPC) si dupa primirea comunicarii instantei(in aprilie 2016) aceasta societate a avut termen de 10 zile sa ma recheme in judecata, dar nu a facut-o.
Aceasta societate ma rechemat astazi in instanata facand un artificiu
Citatia este pe destinatar srl-ul meu iar chemarea in judecata este impotriva mea ca persoana fizica .Solicita o ordonanta de plata conform art.1014CPC .
Intrebarea mea este daca trebuie sa ma rejudec ,sa depun intampinare chiar daca am o hotarare a instantei din 2015(de respingere ca fiind neintemeiata a ordonantei de plata conform art.1014 CPC)
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:37, 29 August 2016
Depuneti in termen o intampinare, aduceti la cunostinta instantei situatia de fapt, depuneti inscrisuri (hotararea anterioara), invocati exceptii daca e cazul si eventual solicitati judecarea in lipsa.
Important este cine este trecut in cererea de ordonanta de plata(2016),daca in cererea de ordonanta de plata din 2016 sunteti trecut tot dvs.debitor-parat(persoana fizica)ca in cererea din 2015, depuneti intampinare si invocati autoritatea de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanţă preşedinţială program de vizită Daniela_Str Daniela_Str Buna seara, Tocmai am fost citata deoarece fostul sot a deschis in data de 14.02.2017actiune de stabilire a programului de vizita pe calea ordonanţei ... (vezi toată discuția)
Dovada comunicare somatie de plata beegees beegees Buna ziua Am promovat actiune in instanta in baza art 1013 su CPC - ordonanta de plata - iar instanta mi-a cerut sa fac dovada comunicarii somatiei cf art ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? vasilmia vasilmia Am vândut o mașină în 2015.iar în 2016 am primit o contraventie precum am circulat fără rovinieta.Am dat în judecata CNAIR și am avut câștig de ... (vezi toată discuția)