avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul moştenire copii şi nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul moştenire copii şi nepoti

Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire din partea mamei.Mama are o casa şi pamint mult. totul este cred pe numele tatalui meu vitreg.Mama are o sora.Totodata sora ei este şi sora mea.Cele doua surori ale mele bune doar dupa mama cea mica are 2 copii sotul cetatean italian.cea mijlocie are un copil.cetatean roman.Eu ce drepturi am dupa moartea mamei mele.Şi cum voi afla de deces.Daca nu ma v-a anunta nimeni.Fara mine se poate impartii averea daca eu nu renunt?V-a multumesc cu stima şi respect.Şi ce acte trebuie sa pregatesc din timp.Pt. ca sora mea dupa moartea mamei(bunica mea)a luat averea fara ştirea nimanui.Eu nu am fost anuntata.V-a multumesc.

Cel mai recent răspuns: szabo33 , utilizator 20:49, 1 Septembrie 2016
dvs nu o mosteneati la bunica cat mama e in viata, ea ar fi trebuit sa mosteneasca, asta daca nu a avut grija bunica sa nu ii lase nimic de mostenit. Bunica e mostenita de copiii ei si de sot daca avea la data decesului.
Asa si mama dvs, va fi mostenita de copiii ei si de sot, sotul mosteneste 1/4, iar copiii ei impart egal 3/4. Mai departe conteaza ce ( mai) are mama la data decesului sau- bunuri proprii si jumatate din bunurile comune cu sotul sau.
Tineti legatura cu mama daca nu are cine sa va anunte ca a murit. Sau cu sora.
Daca dezbat mostenirea dupa ea si uita sa zica ca mama mai avea un copil, puteti ataca in instanta si cere anularea certificatelor de mostenitor , insa trebuie sa dovediti ca ati acceptat in termen mostenirea.
Daca mama a instrainat averea de pe perioada vietii, e mai greu sa atacati respectivele acte.

Oricum , din timp, nu aveti ce pregati.

Sora mea cea mare dupa moartea mamei ei (bunica)sa

frumos.. sora va e si matusa :)

Bunica a fost prima sotie a tatalui meu (casatoriti). Şi mama a doua fara acte




fara acte inseamna ca nu a fost sotie, ci concubina, de aia nu l-a mostenit.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
gi-jane2, moderator
Buna ziua D-na.Eu cind am plecat din romania in anul 1995. Bunurile mele din casa toate le-am dus la mama. Dupa care am vindut garsoniera. Care imi apartine-au mie.mobila ect.İAR cind se v-a face impartirea averii surorile mele . sa-mi faca rau a-r fii foarte urit din partea lor.cu stima şi respect constanta özdemir.
bunurile mobile- gen piese de mobilier, elecrocasnice, oricum se degradeaza. Au trecut deja 21 de ani numia de cand ati vandut, plus ca banuiesc ca nu erau tocmai noi..
Din pacate erau noi.
Totul ce a fost in casa mea era nou.Noi tot timpul eram in strainatate deoarece sotul meu nu era roman .Eu in anul 1995 luna 07 am vindut casa iar mobila şi ect.ce sa aflat in casa am fost obligata s-o incarc in camion şi sa o transporte la sat. Pt. ca trebuie sa se goleasca urgent casa .pt vinzare .

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)