avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa de timbru judiciar

In ianuarie 2013 am deschis un proces "Hotarare care sa tina loc de act autentic" pentru o casa. Deoarece casa era finalizata si locuim in ea dar vanzatorii nu au finalizat niciodata actele ca sa facem contractul de vanzare-cumparare. Se pare ca acum sunt pe cale sa obtina actele si vor sa semnam. Este posibil sa ne retragem din proces si sa cerem recuperare taxei de timbru judiciar?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:30, 31 August 2016
Buna seara,
Din pacate, daca s-a dat macar un termen, NU!
Restituirea taxei judiciare de timbru se face doar in conditiile prevazute de art.45 OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru, din cele prezentate nu va incadrati in conditiile prevazute de OUG nr.80/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura TudoracheCreola TudoracheCreola Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea ... (vezi toată discuția)
Cerere de restituire taxe oug 80 /2013 geavela geavela Cererea de restituire a taxei judiciare de timbru apare pe site-ul Judecătoriei cu nr. de dosar ,ca la un proces obișnuit ? multumesc (vezi toată discuția)
Restituite taxa timbru ContSters416386 ContSters416386 Buna ziua si La multi ani! La o contestatie la executare am primit decizia prin care mi s-a admis in parte contestatia la exec. si s-a dispus restituirea ... (vezi toată discuția)