avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, vanzare cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, vanzare cota indiviza

O batrana intentioneaza sa ii lase fiului din prima casatorie(la presiunile acestuia) cota de 3/4 din apartamentul in care locuieste acum(1/4 i-a revenit deja fiului din a doua casatorie, in urma acceptarii succesiunii dupa tatal lui, cu ani in urma). Din pacate acesta din urma a decedat de curand, avand si doi copii.
Desi va avea dreptul lui la mostenire dupa decesul mamei, acest fiu doreste sa ia tot inca de pe acum, chiar si ce i s-ar fi cuvenit fratelui sau daca ar fi trait...pe motiv ca el o va ingriji pe mama lor de acum inainte. Poate batrana sa faca act de vanzare- cumparare fiului doar pe cota de 3/4 detinuta de ea in prezent? Din cate am inteles, actul de donatie in aceasta situatie nu ar fi indicat, cei doi nepoti avand dreptul la mostenirea tatalui lor, dupa mama.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
a_ddina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 30 August 2016
Da, se poate vinde doar o cota parte.
Nu stiu cat il ajuta pe fiu o vanzare daca nu poate proba ca a platit pretul.

Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi internez mama la camin de batrani avand clauza de habitatie viagera? novacmonica novacmonica Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu un raspuns. Am dobandit apartamentul prin act de vanzare-cumparare de la parinti din 1999. Parintii si-au rezervat ... (vezi toată discuția)
Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionelzanf ionelzanf am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 ... (vezi toată discuția)