avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare cu minori din tara, suplinire acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare cu minori din tara, suplinire acord

Sunt divortata am doi copii minori de 11 respectiv 16 ani cu domiciliu stabilit la mine dar cu exeecitarea drepturilor parintesti ambilor parinti, tatal nu are program de vizita si obligat prin hotarare la pensie alimentara. Tatal nu plateste nimic, nu a vazut copii de aproape 2 ani iar intrebarea mea este daca pot iesi cu copii din tara fara acordul lui.
Aveți nevoie de acordul lui sau în caz ca nu vi-l da, de o hotărâre a instantei care sa suplinească acordul tatălui.
El este plecat din tara vorbeste foarte rar cu copii la telefon si le spune ca el nu se mai intoarce in tara. Cu siguranta nu o sa obtin de la el amiabil acea procura.La tribunal ce am de facut? Nu stiu unde locuieste ca sa il pot cita?
scrieti-i pe mail despre situatie- unde vreti sa plecati de ce.. si cereti-i sa va trimita acordul dat la consulat.
Dupa care, functie de raspuns, depuneti cerere la JUDECATORIE.
Il veti cita prin mica publicitate, numai ca trebuie doveditca ati facut tot ce se putea s aii gasiti adresa
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
gi-jane2, moderator
Pare simplu, numai ca el nu foloseste email-ul..cu mine personal nu discuta deloc, nu vrea mai bine zis, daca ii trimit mesaje pe tel il suna pe baiat si ii spune ca nu are nimic de discutat cu mine...copiilor le promite ca le va da aceasta procura dar nu o face...desi stie in ce scop o folosim- pentru vacante- a discutat de 6 ori cu ei intr-un an si le promite mereu ca le va trimite bani si le tot povesteste ce bine ii este lui cate tari a vizitat pe unde umbla ( fiind angajat ca sofer pe tir...sau cel putin asa spune el) ...dar daca cumva copii cer ceva schimba subiectul si eventual isi ia la revedere. Nu vreau sa mai ajung cu copii pe la tribunal au fost foarte bulversati cu divortul...initial au fost cu locuinta la el eu neputind sa-mi exercit dreptul la programul de vizita...copii au urmat un program de consiliere psihologica la cererea mea in instanta in care s a dovedit alienarea parentala...a durat un an de zile sa pot sa iau copii cu domiciliu la mine legal. Din acel moment el a plecat din oras si nu a cerut program de vizita nu a respectat hotararea de a le da pensia doar ii mai suna din cand in cand.
O cale de comunicare scrisa..sms, Facebook, watsapp etc.
Dacă e vb de vacanta.. nici nu e atât de important cat sa va stresați atât, e mult de munca.
Încercați o plangere penala pt abandon sau încercați sa îl executati silit, asta dacă nu va e lehamite sa alergați și după amarata aia de pensie pe care ar plati-o.

Alte discuții în legătură

Scoatere minorilor din tara ionela-timofte ionela-timofte Salve, doresc sa stiu si eu daca sora mea in urma divortului poate scoate copii din tara fara accordul tatalui, copii au fost incredintati dinsei si fostul sot ... (vezi toată discuția)
Probleme provocate de fostul sot,tatal copilului ela.m ela.m buna ziua,sunt divortata din 2000 si am hotarare divort definitiva si irevocabila prin care imi este incredintat copilul.Tatal lui e plecat in SUA si de anul ... (vezi toată discuția)
Plecare minor in strainatate the_queen the_queen pot pleca din tara definitiv cu copii minori daca exista hotarire definitiva si irevocabila in favoarea mea?si ce trebuie facut? (vezi toată discuția)