avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca suspendat pe perioada arestului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca suspendat pe perioada arestului preventiv

Buna,

As dori sa stiu daca un angajat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar apoi arestul a fost prelungit cu perioade de catre 30 de zile, angajatorul neavand nici un document justificativ care sa dovedeasca suspendarea ci doar informatiile gasite pe portal just, este legal sa prelungeasca automat in Revisal suspendarea pana la primirea unei notificari din partea institutiei autorizate cu o hotarare in cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 30 August 2016
Nu este corecta prelungirea suspendarii c.i.m. , fara existenta unui document oficial din care sa reiasa ca s-a prelungit arestarea.

Salariatul in cauza poate contesta o astfel de decizie a angajatorului sau poate sesiza ITM-ul.
De une se poate cere un astfel de document care sa dovedeasca arestul ?
Solicitati de la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat arestat preventiv Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Am situatia in care unul din salariatii societatii a fost arestat preventiv in perioada 26.03.2015-24.04.2015 inclusiv conform Mandatului de ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare cim lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este procedura legala in cazul in care un salariat doreste (cu acordul angajatorului, bineinteles) sa isi ... (vezi toată discuția)
Persoana desemnata revisal alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, la o anumita firma daca persoana desemnata a transmite revisalul a gresit ( ex nu a operat la timp sa zicem cererile de cfp, sau din cauza ... (vezi toată discuția)