Am situatia in care unul din salariatii societatii a fost arestat preventiv in perioada 26.03.2015-24.04.2015 inclusiv conform Mandatului de arestare pe care l-am primit din partea sotiei. Eu i-am facut suspendarea contractului individual de munca in aceasta perioada. In cursul zilei de astazi am discutat cu sotia dansului si am rugat-o sa-mi comunice daca se prelungeste arestarea,ca sa pot sa-i fac prelungirea suspendarii cim. Dansa mi-a comunicat faptul ca inca nu stie acest aspect si ca va afla abia luni daca se prelungeste arestarea pentru alte 30 de zile. Cum procedez in aceasta situatie?In Revisal am trecut data incetare suspendare-24.04.2015-data de astazi. Pe Mandatul de arestare este trecuta data de 24.04.2015 inclusiv,exact asa este mentionat. Avand in vedere ca inca nu s-a pronuntat o hotarare in privinta continuarii arestarii salariatului, cum trebuie sa procedez?Ii fac incetarea suspendarii luni?
Sau am trecut eu gresita data de incetare a suspendarii 24.04.2015 si trebuia sa trec data de 27.04.2015 care este luni avand in vedere ca in data de 24.04.2015 este inca arestat(intrucat este mentionat inclusiv data de 24.04.2015). Conducerea societatii mi-a comunicat ca dupa expirarea suspendarii(dupa cele 30 de zile) sa-i fac incetarea contractului,am verificat in Codul Muncii si pot sa-i fac incetarea conform art. 61 lit b). Cum trebuie sa procedez?Va multumesc!
Nu operati nimic in REVISAL , pana nu aflati hotararea instantei de judecata cu privire la aceasta situatie.
Intr-adevar, in situatia in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala, angajatorul poate decide concedierea acestuia in baza art.61 lit.b C.mun.
Multumesc mult! Atunci ramane ca in momentul in care se pronunta o hotarare sa-i fac incetarea suspendarii cim daca salariatul este eliberat din arest , sau in cazul in care se prelungeste arestul fac incetarea suspendarii cim si incetarea contractului de munca prin art. 61 lit b) din Codul muncii. Multumesc mult inca o data!O zi buna!