avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat condamnat-desfacere cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat condamnat-desfacere cim?

Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depus cerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare la ITM, iar acum in martie 2010 urma sa-i incetez suspendarea, eventual sa i se acorde preaviz deoarece societatea nu mai are activitate de aproape 1 an.Problema este ca am aflat ca salariatul la o luna dupa ce a depus cererea de suspendare a cim, a fosr arestat si condamnat, in prezent fiind la inchisoare.Atata timp cat societatea nua fost instiintata de aceasta condamnare, cum putem incheiea contractul de munca? Cum mai pot sa-i incetez suspendarea acum?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 00:16, 21 Aprilie 2010
faceti o adresa catre organele competente-instanta de judecata, politie, eventual loc de detentie-solicitind lamuriri si, in functie de raspunsul lor, puteti actiona conform prevederilor inscrise in Codul Muncii
va multumesc pt raspuns, dar ce lamuriri as putea sa le cer? aveau obligatia aceste organe competente sa instiinteze societatea de condamnarea salariatului?salariatul este in detentie de 2 ani, cum as putea sa-iinchei contractul de munca?
poate mai simplu pentru situatia dv ar fi aplicarea art 61 lit a din Codul Muncii. institutiile de care am facut vorbire nu au obligatia de a instiinta administratia angajatorului. angajatorul daca doreste protectia poate solicita acestora informatii si actioneaza in consecinta.
Cred ca va referiti la art. 61 lit. b Codul muncii?Va multumesc pentru informatii.
sau pt absente nemotivate? va multumesc si va doresc o seara placuta!

Alte discuții în legătură

Incheiere cim av_emy av_emy Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depu scerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Chiar nu stie nimeni?????? anonim anonim Poate fi suspendat CIM pe durata concediului de odihna?(tipul e condamnat la inchisoare si executa pedeapsa).Daca nu-mi raspunde nimeni.... (vezi toată discuția)