avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat condamnat-desfacere cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat condamnat-desfacere cim?

Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depus cerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare la ITM, iar acum in martie 2010 urma sa-i incetez suspendarea, eventual sa i se acorde preaviz deoarece societatea nu mai are activitate de aproape 1 an.Problema este ca am aflat ca salariatul la o luna dupa ce a depus cererea de suspendare a cim, a fosr arestat si condamnat, in prezent fiind la inchisoare.Atata timp cat societatea nua fost instiintata de aceasta condamnare, cum putem incheiea contractul de munca? Cum mai pot sa-i incetez suspendarea acum?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 00:16, 21 Aprilie 2010
Parchetul avea obligatia sa va trimita instiintare ca angajatul dvs. este arestat preventiv .Conform Codului Muncii trebuie suspendat CIM :
ART. 50 Contractul individual de munca se suspenda de drept în următoarele situaţii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporară de munca;
c) carantina;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei funcţii în cadrul unei autorităţi executive, legislative ori judecătoreşti, pe toată durata mandatului, dacă legea nu prevede altfel;
f) îndeplinirea unei funcţii de conducere salarizate în sindicat;
g) forta majoră;
h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedura penală;
i) în alte cazuri expres prevăzute de lege.
Concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului

ART. 61 Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
b) în cazul în care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, în condiţiile Codului de procedura penală;
Si eu ce ar trebui sa fac in acest caz? sa ii anulez suspendarea pe art.51 lit. a) Codul muncii si sa ii suspend pe 61 lit.b? Mentionez inca o data ca au trecut 2 ani, iar salariatul a intrat in detentie lao luna dupa ce si-a depus dosarul de acordare CIC(cel putin asa am inteles de la o ruda a lui).De asemenea, societatea este instare de insolventa, nu mai are nici un salariat.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cim av_emy av_emy Societate in stare de insolventa, are un salariat care in 2007 a depu scerere pentru suspendare cim in vedere ingrijire copil.I-am depus decizia de suspendare ... (vezi toată discuția)
Chiar nu stie nimeni?????? anonim anonim Poate fi suspendat CIM pe durata concediului de odihna?(tipul e condamnat la inchisoare si executa pedeapsa).Daca nu-mi raspunde nimeni.... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)